Verebes István: Marton László a halálán van

2017. október 26. 11:26

Verebes az ATV-ben mondta el: hétfőn találkozott a megvádolt rendezővel.

2017. október 26. 11:26

Verebes István az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége szerdán. A rendező elmondta: „tökéletes szolidaritással” van azon nők és férfiak iránt, akiket szexuálisan zaklattak, ugyanakkor értetlenségének adott hangot, hogy a Marton Lászlót vádoló nők egyike sem szólalt meg az elmúlt húsz évben. Hétfőn véletlenül találkozott egy kávézóban a Vígszínház lemondott főrendezőjével, aki szerinte „a halálán van”, vagy öngyilkos lesz, vagy meghal a botránytól, egy ilyen támadás után pedig ő sem lenne feltétlenül képes arra, hogy a bűneiről vagy az ártatlanságáról nyilvánosan beszéljen. Verebes kifejtette: még akkor is Martoné a „részvéte és együttérzése”, ha a vád igaz, ugyanis mindannyian esendők vagyunk.

Verebes elismélte: lehet, hogy Marton valóban zaklatta a nőket, ám a sajtóban közölt történetek kételyt ébresztenek benne, színházi emberként pedig nem érzi, hogy „ez a perverzió benne van Marton személyiségében”. Sárosdi Lilla tragédiája szerinte „majdnem adekvát a Martonéval, embertelen, mit zúdított magára”, az ő helyében sem szeretne lenni. Verebes úgy véli: a botrány miatt nem kell levenni Marton rendezéseit a műsorról.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. november 05. 09:08
Verebes egy vén libsic, de én emlékszem, amikor kilépett a Heti Hetesből, amiért az még mindig Fideszezett, miközben a szocik kormányoztak. Liberális, tehát nem a barátunk, de legalább vannak elvei. Teljesen igaza van az ügyet illetően. Azok a nők nem voltak áldozatok. A színészközösség egy kupleráj, ahol mindenki kúr mindenkivel. Nehogy már egy kurva affektáljon, ha faszt kell fogdosnia. Maga Sárosdi állítja, a színészet a nők számára azt jelenti, hogy kézben-szájban, meg miegymásban fasznak kell lenni. Láttam a színháznak álcázott perverziójukat, engem meggyőztek. Együttérzést sosem táplálnék irántuk.
smarton
2017. november 05. 08:25
"Viszont roppant érdekes, vajon miért hallgat ilyen feltűnően a libsi-balos propagandasajtó ebben az ügyben? Marton Lászlót minden bizonyíték nélkül 48 óra alatt kivégezték. Kerényi Miklós Gábor ügyében pedig nem lehet nem észrevenni a feltűnő csöndet és lapítást. Mi történhetett? Tegnap óta közel húsz színházi ember, színész hívott fel, és egyöntetűen azt mondták, amit Kalmár Péter állít, minden igaz. S amikor rákérdeztem, szerintük miért a nagy csönd, azt válaszolták: a balos-libsi propagandasajtó és a háttéremberek most döbbentek rá, micsoda lavinát indítottak el, s hogy mindez az ő fejükre, az ő ikonjaikra fog visszahullani. Akkor viszont meg ne álljunk félúton! Ha ezek akarnak visszakozni, akkor mi tartsuk a vasat a tűzbe. Mert ezek akarnak visszakozni, az most már egyre nyilvánvalóbb." Mi van Mandiner? Visszakoztatok? Egyetlen szemle sem jelent meg Kerényiről. Pedig...
catalina9
2017. október 29. 07:31
Elvtársak itt arról van szó, hogy egy liberális brancsbéli lebukott...most a brancs maszatol...feltűnő, hogy hallgatnak a máskor oly zajos libsi emberjogisták, feministá stb. stb..
catalina9
2017. október 29. 06:53
ugyanakkor értetlenségének adott hangot, hogy a Marton Lászlót vádoló nők egyike sem szólalt meg az elmúlt húsz évben." Verebes elvtárs neeeeee..ez nem a Napkelte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!