Diákok beszélgetnek márciusban a V4 jövőjéről

2018. január 29. 18:55

Elindult a jelentkezés a Neighbourhood Dialogues konferenciára.

2018. január 29. 18:55

 

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az MCC Neighbourhood Dialogues konferencia, melyre 2018. március 22. és 25-e között fog sor kerülni. A Mathias Corvinus Collegium diákjainak projektjét, a közép-európai államközi kapcsolatok javítását célzó rendezvényt március 22. és 25-e között szervezik meg az intézmény diákjai.

Az első Neighbourhood Dialogues konferenciára 2014-ben kerülhetett sor, azóta pedig bár a rendezvény hagyományai megmaradtak, az mégis nagy változáson ment keresztül. És hogy mi is a 2018-as konferencia témája? A Neighbourhood Dialogues minden évben más-más partnerországgal együttműködve szervezi meg a projektet, így míg 2017-ben az ipari digitalizáció kérdéseinek megvitatásában Ausztriára esett a választás, 2018-ban Csehországgal együttműködve folynak majd előadások a V4-es országok szerepéről Európa jövőjében. 

A rendezvény fő témái ennek megfelelően a visegrádi négyek helyzetének értékelése, az eurozóna helyzete, és a többsebességes Európa kérdései lesznek. Az esemény célja annak a régió jövőjét nagyban meghatározó kérdésnek a megválaszolása, hogy lehet-e a visegrádi együttműködés Európa új növekedési motorja, és létrejöhet-e egy új politikai-hatalmi centrum a kontinens szívében.

A résztvevő fiataloknak lehetőségük nyílik előadásokat hallgatni a fent említett témákban. A világ minden tájáról érkező hallgatók véleményüket is kifejthetik az aktuális regionális problémákkal kapcsolatban, majd megoldási javaslatokkal is előállhatnak azokra. 

Az angol nyelven folyó konferencián való részvétel ingyenes, az érdeklődők pedig az esemény hivatalos honlapján regisztrálhanak is. A szervezők emellett Facebook-oldalukon is folyamatos tájékoztatást nyújtanak a Neighbourhood Dialogues 2018 projekttel kapcsolatban.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. január 29. 20:48
"Diákok beszélgetnek márciusban a V4 jövőjéről" A V4-et csak a "migráncsozás" tartja össze. Ez pedig kevés ahhoz, hogy jövője legyen ennek a formációnak.
kunfia
2018. január 29. 19:11
"A rendezvény fő témái ennek megfelelően a visegrádi négyek helyzetének értékelése, " Fideszes kádergyerekek jelentkezését várjuk,Fideszről jót,vagy semmit jeligére a kiadóba. Előny,ha a jelentkezésnél belekiáltod a szélbe: Stop,Soros,Stop!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!