Így újulhat meg a kisföldalatti

2018. április 18. 18:03

Új szerelvényeket, új végállomást és rengeteg hasznos fejlesztést kap a vonal.

2018. április 18. 18:03

Lapunk már korábban is beszámolt az M1-es metróvonal felújítására vonatkozó tervekről, most a Zoom.hu cikke alapján új részletek kerültek napvilágra a kisföldalatti megújulásával kapcsolatban.

A Zoom.hu beszámol, hogy a BKK kiírta az európai kontinens második földalatti vasútjának felújításáról és bővítéséről szóló közbeszerzést. Ha ezekkel a tervekkel elkészülnek, már csak a kivitelezésről szóló közbeszerzés kiírása van hátra, és kezdődhet is az építkezés.

A tervek között három fejlesztési ütem szerepel, az I. ütemben a meglévő vonalat fejlesztenék és a Vigadó térig hosszabbítanák meg azt, a II. ütemben a földalatti már a Kassai térig, a III. ütemben pedig már a Marcheggi hídi csomópontig járna. Ezzel egy időben új járműveket is beszereznének, melyek a mostaniakkal ellentétben egyterűek, nagyobb kapacitásúak és hosszabbak lennének.

Az első munkarész a vonal következő pontjait érintené:

  • Deák tér: Itt csatlakozik a vonal az M2-es és az M3-as metróhoz, ezért a forgalmas állomáson olyan lift épül majd, mely eléri a többi vonalhoz vezető összekötő folyosót is. Ezen kívül a Kiskörút felé egy másik kijárat is épülne.
  • Oktogon: Déli irányban új kijárat létesülne, így javítva az Andrássy út megközelíthetőségét.
  • Hősök tere: Az állomás itt is kapna egy második kijáratot a téren helyet kapó rendezvények kiszolgálása érdekében.
  • A fontosabb állomások akadálymentesítésére is sor kerülne.
  • A vonal új megállót is kapna a Széchenyi fürdő és a Mexikói út között, a Hungária körút alatti állomásnál az 1-es villamosra lehetne átszállni.
  • A 2-es villamosra való átszállási lehetőség megteremtése érdekében az új végállomás a Vörösmarty térről a Vigadó térre kerül át.
  • Ezen felül az új járművek miatt fejlesztik az áramellátási rendszert, míg a régi szerelvényeket nosztalgiajáratként is alkalmaznák. 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nataalii
2018. április 19. 17:19
Szia)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az intim fotóim az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
szemlelo
2018. április 19. 13:01
Én ezt nem értem: "Oktogon: Déli irányban új kijárat létesülne, így javítva az Andrássy út megközelíthetőségét." Mi az, hogy déli irányban? Miért lesz ettől jobb az Andrássy út megközelítése? Talán egy másik kijáratra gondoltak a Liszt Ferenc tér - Jókai tér vonalában? A Liget felé nem lehet nyújtani, mert ott a Körút alatt húzódó csatorna.
Gyéressy Károly
2018. április 19. 10:37
Hosszabb szerelvények? Mégis hogyan? Csak nem akarják az összes állomást szétverni?
duzur
2018. április 19. 09:48
Jaj de jó! Jaj de jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!