Hatalmas dugó van az M1-es sztrádán

2018. május 10. 11:08

Harminc kilométeres torlódás van az M1-es autópályán.

2018. május 10. 11:08

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán harminc kilométeres torlódás alakult ki az útfelújítások miatt, a sor Herceghalomtól Tatabányáig tart – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel csütörtökön. A társaság tájékoztatása szerint Herceghalom és Bicske közelében dolgoznak az úttest felújításán, az egymástól mintegy 15 kilométerre lévő helyszínek között már összeértek a feltorlódott járművek.

Szerda este óta a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem csökkent 10-12 kilométer alá a torlódás hossza, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, és a vendégmunkások nagy része útra kelt. Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az alternatív útvonalak is telítettek.

Az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán előre jelzik a torlódást. A Magyar Közút Zrt. mindent elkövet, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínét a lehető leghamarabb visszaadhassa a forgalomnak, de a 40-es kilométernél a pályaszerkezet javítási munkái hosszabb ideig tartanak, így a megnövekedett forgalom miatt továbbra is torlódásra kell számítani.

A közlekedőknek érdemes utazás előtt tájékozódniuk a www.utinform.hu oldalon vagy a 336-2400-as telefonszámon, illetve navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy elkerülhessék a jelentős torlódásban érintett szakaszokat – közölte a társaság.

(MTI)

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DINO54
2018. május 11. 15:35
Ez csak azt jelenti, nekünk van autópályánk. Nem úgy mint... :) http://foter.ro/cikk/20180426_amerikai_altabornagy_haho_romania_epitsetek_mar_valami_autopalyakat
cutcopy
2018. május 10. 18:29
A hatalmas dugó az ez: https://youtu.be/O3kL6nMap2s
Mystes
2018. május 10. 16:42
én nem láttam, hogy annyira dolgoztak volna!
KEde
2018. május 10. 14:43
Egyértelmű, hogy több a kocsi az utakon, mint néhány éve, bármerre is jársz az országban. Dugó dugó hátán, és már a keleti országrészben is zsúfoltabbak az utak. Úgy látszik telik a népeknek üzemanyagra. Majd Trump elintéz egy kis bunyót valahol a Közel-Keleten aztán drágább üzemanyag mellett lesz hely az utakon is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!