Nagyszabású akcióba kezd a NAV Budapesten

2018. június 09. 10:47

Fővárosi razziába kezd hétfőn a NAV. Fokozott hatósági jelenléttel számolhatnak a Budapesten működő kereskedők, vendéglősök és más vállalkozások. Az akcióban összesen több száz revizor és pénzügyőr vesz majd részt.

2018. június 09. 10:47

Nagyszabású akcióba kezd hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban, és fokozott hatósági jelenléttel számolhatnak a Budapesten működő kereskedők, vendéglősök, más vállalkozások – írta szombati számában a Magyar Idők. A lapnak Kis Péter András, a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta, hogy a helyi kapacitásokat erre az időre megerősítik, az ellenőrzésekhez az ország több pontjáról érkeznek a fővárosba szakemberek. Az akcióban összesen több száz revizor és pénzügyőr vesz majd részt.

Beszélt arról is, hogy főként azoknál a vállalkozásoknál lesznek ellenőrzések, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők. Az információkat felhasználva vendéglátóegységeket, ajándékboltokat keresnek fel a revizorok és a fináncok, de piacokon és vásárcsarnokokban működő vállalkozásoknál is megjelennek majd a NAV emberei, ahogyan a személyszállítással foglalkozók sem maradnak ki. 

Kiemelte, hogy az ellenőrökre elsősorban az V., VI., VII. és IX. kerületben lehet számítani. Hozzátette: az akcióban a NAV azt vizsgálja meg, hogy az érintett gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat. Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, miközben a pénzügyőrök a jövedéki termékek, vagyis az italok és a cigaretta forgalmazásának vizsgálatára kerítenek sort.

A szóvivő jelezte azt is, hogy a jelentősebb ellenőrzésekről az adóhivatal rendszeresen számot ad az adótraffipax elnevezésű tájékoztatási felületén, a honlapon. Itt minden érdeklődő megtalálhatja, hogy az adott héten a hatóság hol és mit vizsgál.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. június 09. 15:54
Ennyire nincs pénz semmire, hogy a NAV-ot kell kihajtani büntetéseket beszedni, hogy legyen némi bevétele a kormánynak? Hajjaj…! Ideért a selyemzsinór eleje? Felülvizsgálja a kormány az autópálya-építési terveket. Autópályaépítések a választások után leállítva... http://balrad.ru/2018/06/09/hajjaj-ideert-a-selyemzsinor-eleje/ Szebb Jövőt!
3M..
2018. június 09. 15:40
Borzalmas állapotban van a költségvetés. A benzinár az egekben. A Fidesz minden traffipaxot üzembe helyeztetett és minden szervet büntetések kiszabására sarkall. Fejenként kell teljesíteniük a napi kötelező kvótát. Más eszközük nem lévén az adófizetők és az autósok utolsó megtakarításait kívánják e mögé bújva beszedni a vállalkozásoktól és a gyanútlan autósoktól. Szebb Jövőt!
Pelso j.
2018. június 09. 15:38
Lefordítva: a hatalom fegyelmezi a kis és átlagembert. A saját nagyjai meg csinálnak, amit akarnak.
gabor7th
2018. június 09. 14:02
Na meglátjuk mennyit ér, ez a digitális bevallás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!