Németh Szilárd: A múlt nélkül nem lehet előre menni

2018. november 19. 10:32

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszéldet.

2018. november 19. 10:32

A múlt nélkül nem lehet előre menni – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Németh Szilárd hozzátette, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum nélkül a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megvalósítása sem megy: az intézmény által végzett munka, mint a „dicső múlt" feltárása, a hadisírok gondozása, a múzeumi kiállítások és múzeumpedagógiai napok nélkül nem sikerülhet a hadsereg modernizálása, a haderő toborzása sem.

Az államtitkár azt mondta, minden olyan munkában segíti az intézményt, amely a következő 100 évhez szükséges kutatást, és a honvédség érdekeit szolgálja.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. november 19. 10:48
1938 már elég múlt... Fekete István üzenete: "... Urak lesznek, és önmagukat adminisztrálják, ahelyett, hogy lekaparnák a kérget a magyar parasztról, akik nélkül ez az ország már régen az ördögé lenne! Egyáltalán, ez a szó, hogy “úr”, maga is csalás. Valamikor úr volt az, aki vezetett és meghalt az országért." Hát ehhez tartsátok magatokat, mert enélkül csak söpredék tolvaj banda vagytok!
balbako_
2018. november 19. 10:41
A múlt az alap, arra lehet építeni. De ahhoz ismerni kell a múltat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!