Notre-Dame – Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül is lehet csatlakozni a nemzetközi összefogáshoz

2019. április 17. 22:18

Részt vesznek a katedrális újjáépítéséért indított adománygyűjtésben.

2019. április 17. 22:18

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül is lehet csatlakozni a Notre-Dame újjáépítéséért indult nemzetközi összefogáshoz. A szervezet szerdán az MTI-vel közölte, a gyűjtéshez egy bankkártya segítségével a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet csatlakozni, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámára, „Notre-Dame” megjelöléssel lehet pénzt utalni.

A közleményben idézték Gáncs Kristófot, a segélyszervezet adománygyűjtésekért felelős kommunikációs igazgatóját, aki kiemelte: széles társadalmi bázissal bíró, egyházi hátterű szervezetként fontosnak tartják, hogy biztonságos adományozási csatornát kínáljanak mindazoknak, akik segíteni szeretnének.

A gótikus székesegyházban hétfőn, a kora esti órákban csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található épület az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, milliók keresik fel évente.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. április 18. 12:20
A bábeli torony építésére emlékeztet a sztori.
flesh ripper
2019. április 18. 09:09
Ami sok, az sok! Magyarország 1000 évig vérzett Európa és a kereszténység védelmében. Mi maradt templomainkból, katedrálisainkból, várainkból? Drága francia testvéreink mikor mutatták a legkisebb jelét szolidaritásuknak, kultúrkincseink és nemzetünk fiainak tömeges pusztulása, esetleg történelmi hazánk megcsonkítása miatt? Most, az EU-ban? Franciaország egy gyarmatbirodalom örököse, mely kirabolta a fél világot és annak kincseit felhalmozta. Még a hanyatlásának jelenlegi állapotában is, "a fejlett országok sorába tartozik, tagja a G8-nak, és 2005-ben a Föld hatodik legnagyobb gazdaságát tudhatta magának, 2118 milliárd dolláros GDP-vel. Mindazonáltal az egy főre jutó GDP szerinti európai rangsorolásban csak a 9-edik volt 25-ből az Eurostat szerint, és világszinten a 17-edik." Mi segítsünk nekik? Micronéknak, akik gyűlölik és megvetik a kereszténységet?
Csomorkany
2019. április 18. 07:25
A Szent Egyed Közösségen keresztül erre a célra is lehet adakozni: 2019. március 13-ról 14-ikére virradóra Mozambik középső részét, Beira városának epicentrumában trópusi ciklon sújtotta. Az Idai elnevezésű ciklon és a folyamatos esőzések miatt a folyók kiléptek a medrükből, az ország középső területei víz alatt állnak. A kitelepítések jelenleg is zajlanak, de nagyon sokan a házaikban rekedtek. A mentőcsapatok csak nehezen tudják megközelíteni a katasztrófa sújtotta területeteket. A bejelentett halálos áldozatok száma már meghaladja a 100-at, de a kormány szóvivőtől származó információk szerint az áldozatok végső száma jóval meghaladja az 1000 főt. A leginkább sújtott területek Sofala, Zambezia, Manica és Tete tartomány. A félmillió lakosú Beira kikötőváros gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Az árvíz tönkretette a termést, az állatállomány is elpusztult. Áram nincs az érintett országrészben.
Vén Csataló
2019. április 18. 07:06
Az Isten szerelmére, ez most komoly, hogy én támogassam innen Magyarországról a világ egyik leggazdagabb országât, hogy helyreállítsák a fövárosuk egyik landmarkját? Mindenkinek teljesen elment az esze?! Már megint egy teljesen elmebeteg “szolidaritási” akció. Bocs, de nekemi inkább a kárpátaljai magyarokat kell támogatnom. Az ugyanis egy tényleges szükség, ez meg csak egy hype.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!