„Ha közelebb jösztök, akkor még jobban is hallotok” – Élőlánc az OSZK-ért

2019. május 10. 20:12

Ellenzéki aktivisták és civilek fogták körbe az Országos Széchenyi Könyvtár épületét.

2019. május 10. 20:12

Élőláncot szerveztek aktivisták és dolgozók azért, hogy a kijelölt Kilián-laktanya helyett méltóbb helyet biztosítsanak a Himnusznak és több más értékes dokumentumnak – hangzott el a budai Várban tartott rendezvényen.

A 100-200 fő részvételével megrendezett demonstráció végül a Miniszterelnökség előtti beszéddel zárult. Itt kiderült, hogy „kétmillió forintba” kerül egy felcsúti labda, és hogy voltak olyan államtitkárok, akik félórát váratták a könyvtár tárgyalódelegációját.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2019. május 12. 07:57
"...voltak olyan államtitkárok, akik félórát váratták a könyvtár tárgyalódelegációját." "félórát" Édes istenem! Talán bepisilt valaki? Ja kérem ez már csak így működik. Ha a vergődők akarnak valamit akkor add meg Isten azonnal, mert beledöglenek egy félóra várakozásba. Milyen jó lenne ha az élet más területén csak félórát kellene várakozni. (pl. pénztáraknál)
Agnieszka
2019. május 12. 07:24
Ahol most van, biztos nem jó, nem is oda való. A Kilián közlekedése legalább szuper. Szerintem ez még nincs lefutva.Annak idején nagy falat volt, ez is nagy falat lesz. A könyvtárosokat biztosan rosszul fizetik, de van nehezebb munka is, nem kötelező könyvtárosnak menni. Ezeknek minden fáj, nagyon. Nem hiszem, h. az előzők gazdasági ámokfutásából épp csak feltápászkodva itt lenne már az ideeje egy monstre Nemzeti Könyvtár építésnek. Van most egy csomó új projekt, előbb azokon kéne túl lenni. A régi MÁV Kórházhoz évek óta nem nyúlnak, mert eldőlt, h. lesz új. Ha már, szerintem az fontosabb lenne. Viszont nem népszavazás.
mucsay
2019. május 11. 21:12
most hirtelen nemzeti lettek, meg fontos lett a himnusz. mintha nem tudnánk kik ezek.
Zod
2019. május 11. 13:13
"Ha botokkal jösztök mi kaszával jövünk, Ha minimaxxal jösztök mi parittyával lövünk. Ha semmivel se jösztök mű el se jövünk, Tankkal éjszaka rátok megyünk." https://youtu.be/_tFgE-FUj2M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!