Cseresnyés: Vesztésre áll a Párbeszéd az előválasztási roncsderbin

2019. június 25. 09:51

Ennek tudja csak be a parlamenti államtitkár, hogy a Párbeszéd képviselője szerint klímagyilkos kapitalizmust folytat a magyar kormány.

2019. június 25. 09:51

Drámai hangvételű felszólalást intézet Tordai Bence a magyar kormány felé: szerinte Orbán Viktor azzal, hogy megakadályozta a 2050-es klímacélok elleni közös nyilatkozatot a múlt heti uniós csúcson, azzal az olyan „sötét” és „cinikus” politikusok közé került egy szintre, mint Donald Trump. Hozzátette: ahhoz, hogy „ne haljunk meg időnek előtte”, ahhoz zöld magyar Budapestre, zöld településekre van szükség, nem pedig a szálló por szennyezettség.

Felszólalásában kiemelte, hogy Karácsony Gergely főváros erdőprogramja nagyobb léptékű, mint anno a Városliget kialakítása volt. „Budapestnek új tüdőre van szüksége. Hogy önök is értsék, ezer focipályányi területet kell »beerdősíteni« a városban” – emelte ki pártja fővárosi jelöltjének fő programpontját.

Majd arról beszélt, hogy ők már 9 évvel ezelőtt zöldek voltak, akkor, amikor a Fidesz még csak egy színt látott ebben. Szerinte még mindig nem tudja a Fidesz felelősségel kezelni a zöld ügyeket,„elbújnak a jövő iránti felelősség elől”. Végezetül annyit mondott: „önöket vádolom, hogy elárulják a mi nemzedékünket, és a jövő nemzedéküket, önöket vádolom azzal, hogy klímagyilkosok, és kollektív öngyilkosságra készülnek, amibe mi nem egyeztünk bele.” Megerősítette, hogy ez egy vádbeszéd, ami minden klímatüntetésen elhangzik. „Az ítélet is közeleg” – fejezte be a felszólalását Tordai Bence.

Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár válaszolt a P-s képviselő felszólalására a kormány részéről. Ő a beszédében úgy fogalmazott, Tordai vagy nem volt az Országgyűlésben az elmúlt napokban, vagy csak testben, ugyanis úgy érzi, nem akarja megérteni azokat a mondatokat, amelyeket több kormánytag fogalmazott meg a klímapolitikával kapcsolatban. Számára egy biztosan kiderült Tordai Bence felszólalásából: azt a görögdinnyéhez hasonlította. „Ugyanis a görögdinnye is zöld - kívül. De belül kiderül – ha felnyitjuk – hogy vörös.”

Szerinte a felszólalás megmutatta, hogy a Párbeszéd kihez tartozik. Kijelentette: az általuk megfogalmazott felelőtlen mondatoknak „semmiféle valós alapjuk nincs, légből kapottak, az a fennhéjázós stílust pedig, ahogy ön előadja ezeket a gondolatokat, azokkal a vádakkal, megfogalmazásokkal, határozottan vissza kell utasítanom.” Minden jóérzésű ember nevében – tette hozzá.

Kijelentette: mindaz a kapkodás, amit a Párbeszéd művel, nem másból adódik, mint annak, hogy ebben az előválasztásnak nevezett roncsderbiben vesztésre áll a Párbeszéd.

(Mandiner)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. június 25. 14:22
Speciel Tarlós alatt 10 ezer fa telepítése történt meg Budapesten. Csak nehezen tudják tartani a lépést KariGeri zuglói fairtásaival.
kispufi
2019. június 25. 13:13
Kollektív öngyilkosság - mondják a migránstelepítő abortuszbarátok. A kígyózó kígyó meg a farkadba harap, Cöfi.
Vadakat terelő juhász
2019. június 25. 11:45
Azok beszélnek roncsderbiről ,akik egy kiéget öregembert indítanak főpolgármesternek.
az értelmiség rég nem fideszes
2019. június 25. 11:41
https://m.privatbankar.hu/makro/orban-retteghet-befut-budapestre-az-isztambuli-gyors-326873
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!