Dr. Beer Miklós nyugdíjba ment

2019. július 25. 13:56

Még rengeteg van benne! Isten őrizze Őt körünkben sokáig.

2019. július 25. 13:56
Dr. Mihálffy Balázs

„4-5 éve lehetett, amikor Beer Miklós püspök úrral először találkoztam. Közösen léptünk fel egy fórumon, ahol fiatalok kérdéseire válaszoltunk.
Akkor kaptam fel a fejemet, amikor azt kérdezték tőle, hogy Európa keresztény-e? Válaszában kitért Európa sokszínűségére, ahol a kulturális és vallási értékek egymás mellettisége adja számtalan híd létesítésének esélyét. Csodálatos megközelítés, amit azóta is vallok. 
Amikor zárszóra kértek bennünket, poénosra vettem. Azt mondtam, hogy kettőnk vallásából össze lehetne dobni egy tuti jót. Tőlünk jöhetne a törvény, szabályszerűség rendje, tőletek pedig a szeretet és lelkület, intettem fejemmel felé. A püspök arcán nem döbbenetet, hanem meghatódást láttam.

Azóta rendszeresen találkoztunk, beszélgettünk. Nem méltatom megnyilatkozásait, hiszen közismertek. Ha emberségből PhD-t lehetne adni, akkor ő lehetne az első díjazott.

Miklós nyugdíjba ment. Utódjának sok egészségben és sikerekben gazdag esztendőt kívánok, Miklósnak pedig azt, hogy teljesüljön vágya: vegyék körbe őt azok az emberek, akikkel szeret eszmét cserélni és teremtsen továbbra is értéket. Még rengeteg van benne! Isten őrizze Őt körünkben sokáig.”

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nibiru
2019. július 27. 06:57
a Magyar Iszlám Közösség alapítója első elnöke és sejkje, ......
toef36
2019. július 26. 20:28
Gondolom, dogmatikából újra kellene vizsgáznia... Hátha megtér általa...
zolizolizoltan
2019. július 26. 12:42
Meglepődve tapasztalom, hogy a mélyen vallásos katolikus ismerőseim körében mennyire elterjedt a pápa iránti ellenszenv. Különösen érdekes, hogy nemcsak a Fidesz médiából merítik az ellenszenvet, hanem közvetlenül az egyházi körökből. Hova vezet ez a migráncsozás? OV mindent megtehet, bárki ellen ellenszenvet tud kelteni, még a pápa ellen is? Ráadásul úgy kelt ellenszenvet, hogy eközben főkereszténynek adja el magát. Mi ez?
néhai Ch.Pilot
2019. július 26. 11:22
Így - kevésbé szem előtt - nyilván többet tehet a muszlim migránsok betelepítése érdekében. Lehet, hogy maga a pápua kérte fel erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!