Botka, a kertészlegény

2019. szeptember 12. 07:26

Egy lapátot is a kezébe nyomhattak volna a nagyobb hatás kedvéért.

2019. szeptember 12. 07:26
Bán Károly

„Hatalmas, szinte soha nem látott vihar csapott le Szegedre, brutális széllel

Ahogyan természeti katasztrófáknál megszokott, a város első embere, a mostanság civil álarcban újrázni készülő, szocialista mivoltát szégyellősen titkoló Botka László is megtekintette a települést a pusztítás után. A nagy megtekintésről a Szegedma.hu portál képekben is beszámolt. Az első fotón Botka még esernyővel kezében áll, pontosabban megtekint. A második fotón viszont már gyors átöltözés után kertésznadrágos munkaruhában látjuk, igaz, lapát vagy gereblye nélkül. A kertészcucc csupán jelmez, hadd lássa a város apraja-nagyja: a polgármester is kiveszi a részét a kárelhárításból. De aztán persze felbukkan a helyi tévé, s a riporter rögtön mikrofont dug a városvezető orra alá. Piárparádé – írja a fénykép alá egy kommentelő, majd hozzáteszi: egy lapátot is a kezébe nyomhattak volna a nagyobb hatás kedvéért.

Ugyanekkor a független Nemesi Pál, aki a kormánypártok támogatásával száll majd harcba a polgármesteri székért az önkormányzati választáson, a helyi beszámolók szerint fotózkodás helyett szervez, telefonál, szakemberekkel tárgyal, összefogásra és segítésre szólítja fel a szegedieket. A hétfői viharban ugyanis megrongálódott a Szegedi Gyermekklinika épületének tetőszerkezete is, miután rádőlt egy fa. Nála most nincs helye nagy megtekintésnek, piárnak, magamutogatásnak, azonnal cselekedni kell. Politikai hovatartozástól függetlenül. Egy vihareset kapcsán az élet írta forgatókönyv is segíthet abban, hogy a választópolgár eldönthesse október 13-án, melyik jelöltet tartja méltónak és alkalmasnak a polgármesteri tisztségre, s melyiküket méltatlannak és alkalmatlannak.

Bár ami jelenlegi városvezető teljesítményét illeti, a választópolgárnak vagy remélhetően azok többségének nincs szüksége sem természeti katasztrófára, sem pedig viselkedési kódexre ahhoz, hogy mérleget vonjon a Botka-éra tizenhét esztendejéről. A több száz kisvállalkozót tönkretevő és kifosztó Szeviép-csőd idején Botka a károsultakat még fogadni sem volt hajlandó. Az önkormányzat épületének szomszédságában lévő „Sárga-házra”, a bíróság épületére mutatott, mondván, ha nem tetszik, tessék ott szerencsét próbálni!”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pala28
2019. szeptember 12. 11:48
Te atya úr isten! Egy ilyen megáltalkodott semmirevaló írását leközölni? Jajjj, máááár...... Gondolkozzanak már elötte. Szeged mindig is beton biztos baloldali város volt. Ha ez megváltozik, azt döntsék már el a szegediek, ne egy ilyen idióta írás mutasson már irányt.
Theorba
2019. szeptember 12. 08:30
Bán Károly a keretlegény.
JMoflicheque
2019. szeptember 12. 07:46
Valószínűleg nem lapátra, hanem egy élesített kézigránátra gondoltak.
kgyula
2019. szeptember 12. 07:37
"a bíróság épületére mutatott..." Mert a jogvitával, hová kell menni, te faszfej bértollnok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!