Újratárgyalná a bérmegállapodást a Szakszervezeti Szövetség

2019. szeptember 18. 07:29

Kordás László elnök szerint 10 százalék feletti béremelésre is lehetőség lett volna már az idén is.

2019. szeptember 18. 07:29

Újratárgyalná a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), Kordás László elnök ezért kezdeményezte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) összehívását – tudta meg szerdai száma szerint a Népszava.

A tavaly év végén elfogadott bérmegállapodás az idei és a jövő évre vonatkozóan is 8-8 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést rögzített, és szintén 8 százalékban határozták meg az általános béremelésre vonatkozó ajánlást. Kordás László szerint azonban a gazdaság eddigi teljesítményére vonatkozó elemzések azt mutatják: jóval nagyobb, 10 százalék feletti béremelésre is lehetőség lett volna már az idén is. Jövőre pedig két számjegyű emelést szeretnének, hogy „ne szakadjunk le végleg Európától”.

A munkaadók minden minimálbér-emelésnél panaszkodnak, hogy nem tudják kigazdálkodni annak fedezetét, a szakszervezet ezért az adócsökkentést és a progresszív adózás bevezetését is szükségesnek tartja – emelte ki a lap.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2019. szeptember 18. 12:10
Az a lényeg fideszbirkák, hogy akár véreteket adva is küzdjetek a gonosz sorosista szakszervezetek ellen! Ne ám hogy magasabb béreket harcoljanak ki a csóró bérből és fizetésből élőknek... Már csak a bolgárok bére szarabb a magyarnál :) Cél az első hely hátulról !
Tatulus
2019. szeptember 18. 11:59
Kordás elvtárs fizetése mennyi? Csak úgy állambácsitól?
VIIILaszlo
2019. szeptember 18. 10:54
Gyurcsány egykori államtitkára most arra hivatkozva kér nagyobb béremelést, hogy a gazdasági növekedés lehetővé teszi. Miért nem tették, amikor kormányon voltak?
zakar zoltán béla
2019. szeptember 18. 08:51
Október 13. .......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!