Eladná a felújított orvosi rendelőt az ellenzék

2019. október 28. 18:22

Kilenc nappal megválasztása után máris értékesíteni akarja Hőgyész képviselőtestülete a község orvosi rendelőjét – tudta meg a Hír TV.

2019. október 28. 18:22

A Tolna megyei település ellenzéki polgármestere és testületi tagjai 6-1 arányban megszavazták az előterjesztést – olvasható a Hír TV oldalán. A portál hozzáteszi, hogy Hőgyész orvosi rendelőjét kormányzati és uniós támogatásból 76 millió forintból újították fel, az átadás idén tavasszal volt. A helyiek meglepődtek az értékesítés hírén, a rendelőnek 1750 ember orvosi ellátását kell biztosítania.

Mi meg vagyunk elégedve a doktor úrral. Az asszisztens nővel is. Akármikor megyünk, elfogadja, mit mondok, hogyan mondok, már koromnál fogva is. Én nem tudok mit mondani rá. Akárki találta ki ezt, nem helyes, na” – mondta Zavracsányi Ferencné.

Az új testületbe a baloldalhoz köthető képviselők kerültek, akiknek első dolguk volt, hogy megszavazták az eladást. Hatan igennel szavaztak, egyedül Balaskó László ellenezte az értékesítést.

Igazából nem szerepelt semmi írásos anyag, mert szóbeli előterjesztés volt. Sem az összeg nagyságrendje, sem a vevő neve nem hangzott el és arról sem esett szó, hogy a jövőben milyen célra szeretnék hasznosítani az épületet” – fogalmazott Hőgyész önkormányzati képviselője, Balaskó László.  

Hőgyész korábbi polgármestere szerint az új testület rossz döntést hozott, hiszen az uniós támogatás miatt az ingatlant el sem lehetne adni.

Én úgy gondolom, hogy ez nem egy átgondolt, egy rossz döntés volt, amit a jelenlegi testület mellette szavazó tagjai nem hajlandók elismeri, nem hajlandók lenyilatkozni. Megengedhetetlen ez, hogy egy településen egy orvosi rendelőt eladjunk, és kiszolgáltatott helyzetet teremtsünk az embereknek” – nyilatkozta Hőgyész korábbi polgármestere, Botta György. 

A Hír TV az ügyben kereste a jelenlegi polgármestert, aki telefonon annyit közölt, nem ér rá nyilatkozni, majd bontotta a vonalat.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. október 29. 05:15
Kell a képviselőknek az évi százmilla....például ebből.
szavaztam
2019. október 28. 21:58
csak azért mert aggódnak a magyar egészségügyért...na meg orbán :)
Aerion
2019. október 28. 20:28
Kit lep meg az, ha a kommunisták lopása a kommunisták szerint nem bűn?
Türelem
2019. október 28. 19:43
Hőgyészen bizonyára nincs beteg ember, így feleslegessé vált az orvosi rendelő. Hőgyész, az egészséges falu! Tényleg miért pazarolnák a pénzt a rendelő fenntartására......s ugye van választói legitimitás is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!