Novák: A kormány folytatja a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket

2019. október 07. 20:57

Balog Zoltán szerint a korai fejlesztés terén különösen fontos az együttműködés a különböző ágazatok között.

2019. október 07. 20:57

Átadták a Budapesti Korai Fejlesztő Központ XI. kerületi Bártfai utcai felújított épületét hétfőn; a beruházást a kormány 400 millió forinttal támogatta. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette, hogy az intézményben végzett munka kapaszkodót ad a családoknak akkor, amikor kiderül, gyermekük fejlődésében valamilyen eltérés van, és emiatt kiszolgáltatottnak érzik magukat. Mint mondta, jó döntés volt a 2017-ben elindított hatmilliárd forintos, a korai fejlesztést támogató kormányzati program, és ígéretet tett arra, hogy kormányzati szinten folytatják a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket.

Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos arról beszélt, komoly szakmai támogatással lett korábban Czeizel Barbara a korai intervencióért felelős miniszteri biztos, és kitartó munkájával nagy lendületet adott ennek a területnek. Mint mondta, a korai fejlesztés területe az a szakmai terület, ahol különösen szükség van a különböző ágazatok – oktatás, egészségügy, szociális ellátás – együttműködésére a gyermekek érdekében. „Magyarországon vannak olyan szakemberek, akik ezt az együttműködést fontosnak tartják, és olyan emberek is, akik nem szegregálni, hanem összehozni akarják azokat, akiknek ez az ügy fontos” – fogalmazott a biztos.

Czeizel Barbara intézményvezető elmondta, az új épületszárny és a régi felújítása hét hónap alatt készült el, a beruházás teljes értéke 500 millió forint volt.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere úgy fogalmazott, könnyű jó ügy mellé állni, hiszen a korai fejlesztő központ megújult épülete jó ügyet szolgál, komoly szakmai munka folyik a gyerekek érdekében. Mint mondta, egy ötvenéves önkormányzati épületben kezdte meg a munkát a korai fejlesztő, így időszerű volt annak felújítása. Újbuda szerencsés helyzetben van, hiszen minden téren segítheti a hátrányos helyzetben lévők, fogyatékkal élők életét – tette hozzá.

A nyitóképen: Novák Katalin, Balog Zoltán és Czeizel Barbara a Budapesti Korai Fejlesztő Központ XI. kerületi épületének átadásán (MTI/Illyés Tibor)

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 16:51
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
VakzKommondor
2019. október 07. 22:27
Borkairól mikor írtok kutyák?? Senkit nem zavar, hogy megmondják nektek hogy nem szabad?? Ennyire féltek a gazdáitoktól kutyák?? Ennyire nem lehet saját szavatok , kutyák?? Ennyit értek magatoknak? Ez minden, kutyák? Szánalmasak vagytok... Gazda szólt hogy ülj, nem csahol. Szánalmas kutyák vagytok nem újságírók.... Sokkal kevésbé lenne szánalmas a ner ha nem lapítna. De ezért kell köpnie a tisztességes emberbek tőletek. Mert lapítotok mint szar a fűben és várjátok hogy a rogán a ROGÁN!!! a legaljasabb féreg, mit enged nektek kutyák. A 444 lehozza a kokainos mszp s sztorit, meg a karàcsony ügyeit is kutyák. Ül lábhoz Kutyák
még fokozza
2019. október 07. 22:27
“A családapa. Szerencsés ember vagyok, hiszen vannak szép sikerek az életemben. Semmi sincs azonban, amire olyan büszke lennék, mint a családom. 1989 áprilisa óta élek boldog házasságban feleségemmel, Myrtill-lel. Két gyermekkel büszkélkedhetünk: lányom Petra és fiam Ádám. A szüleim és ez a családi háttér tett azzá, aki ma vagyok, és ez ad ma is erőt a nehéz pillanatokban" adide a didit a didit adide
kunfia
2019. október 07. 21:54
"a beruházást a kormány 400 millió forinttal támogatta." Valójában a "gonosz" EU támogatta 400millával,abból a fideszes stróman 200hoz jutott,mert a fele neki jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!