Magyar Hírlap: Vizsgálja az ombudsman az új beiskolázási szabályokat

2019. november 08. 07:11

Az iskolaérettségre vonatkozó szabályok megváltozása miatt már húsz egyéni panaszbeadvány érkezett az ombudsmani hivatalhoz – írja a lap.

2019. november 08. 07:11

Vizsgálatot indított az ombudsman az új beiskolázási szabályok bevezetésével kapcsolatos szülői panaszok nyomán – írta pénteki számában a Magyar Hírlap.

Az iskolaérettségre vonatkozó szabályok megváltozása miatt már húsz egyéni panaszbeadvány érkezett az ombudsmani hivatalhoz – derült ki Kozma Ákosnak, az alapvető jogok országgyűlési biztosának válaszából, amelyet Szél Bernadett független képviselő írásbeli kérdésére adott.

Az ombudsman tájékoztatása szerint a panaszos szülők túl gyorsnak tartják a hat éves kortól kötelező iskoláztatás szigorításának bevezetését. Úgy vélik emiatt zsúfoltság alakulhat ki az első osztályokban, továbbá kifogásolták, hogy bár a felmentési kérelmeket január 15-ig lehet benyújtani, az engedélyező hatóság kijelöléséről a kormány még nem rendelkezett. A szülők attól is tartanak, hogy a hatósági döntések elhúzódhatnak.

A biztosi hivatal vizsgálja, hogy a változtatás várhatóan hány gyereket érint, és az illetékes minisztérium milyen intézkedéseket tervez az első osztályosok létszámának növekedése miatt – olvasható a Magyar Hírlapban.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. november 08. 14:27
Sok elkenyeztetett libsiivadekot igy kell kepni. Szegeny negtwrehli az iskola, ezeet anyuci csa 8 evesen enhedi oda. A biztonsagi ov eletet ved, de a sok hukye nem hasznalna, ha lehetne. Nem kell minden dontest az emberekre bizni' Az iskolaba kuldest sem.
schulraugue
2019. november 08. 10:20
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Berecskereki
2019. november 08. 09:15
Már megint elő fog kerülni a Jolly Joker kártya, vagyis a szegregáció. Léteznek kritériumok amelyek meghatározzák, hogy egy gyermek iskola érett vagy nem. Ezt szakembereknek kell megállapítani, amelyhez a szülő segítséget nyújthat. Az óvoda csak az első szűrő lehet. Szerintem az iskola érettséget egy erre szakosodott szakember bizottságnak kell elvégezni, melynek tagja lehet az adott óvoda vezetője. Ehhez a témához kapcsolódik https://eduline.hu/kozoktatas/20100907_iskolaerettseg_neveles_tanevkezdes
Kriszta67
2019. november 08. 08:46
nem véletlen változtatták MÁJUS 31-re.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!