Ingyenes kínai nyelvoktatás indul Budapest két kerületében

2020. január 19. 10:37

Az oktatásban ingyenesen vehetnek részt a diákok.

2020. január 19. 10:37

Magyarországon elsőként indult útjára az a kínai nyelvoktatási program, amelyet a napokban nyitottak meg – írta a 888. Mint közölték, a programot Dunai Mónika országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai tagozatának reprezentánsa indította útjára.

A képviselő a 888-nak elmondta, Kőbánya és a XVII. kerület 9 általános iskolájában ingyenesen, fakultatív módon tanulhatják a kínai nyelvet a diákok az ELTE Konfuciusz Intézet tanárainak közreműködésével, a Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetsége támogatásával.

Mint kiderült, magát a programot a Kelet-Pesti Tankerületi Központ szervezi a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézményekben, az oktatáshoz ezért az érintett tankerülethez tartozó diákok szabadon csatlakozhatnak. A képviselőasszony kiemelte: a cél az, hogy a tanulók közelebbről megismerjék a kínai nyelvet és kultúrát, amely hatalmas lehetőségeket jelenthet a fiatalok számára az életút-tervezésük során.

(Mandiner)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:46
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:48
M︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆i︆.︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:48
M︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆.︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Vojcsek
2020. január 20. 20:41
Akkor mi integrálodunk a kinaiakhoz. Talán az arab nyelvtanfolyamok lesznek a következők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!