Elhunyt Sárközy Tamás

2020. február 05. 12:36

A Magyar Jogász Egylet elnökét kedden érte a halál.

2020. február 05. 12:36

Sárközy Tamás a magyar társasági jog és a gazdasági rendszerváltozás meghatározó alakja volt, közgazdász- és jogászhallgatók nemzedékei lehettek részesei egyéni hangvételű, a diákok körében legendássá vált előadásainak.

Az MTA Jogtudományi Intézetének professor emeritusa tanszékvezető egyetemi tanára volt a Budapesti Corvinus Egyetemnek és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek, emellett hosszú ideig betöltötte a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki tisztét is.

A nemzetközileg is elismert tudós, több állami kitüntetés és a Prima Primissima-közönségdíj birtokosa a rendszerváltás időszakában deregulációs kormánybiztosi és igazságügyminiszter-helyettesi tisztséget töltött be.

Sárközy Tamás 80 éves volt.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. február 06. 07:11
"jogászhallgatók nemzedékei lehettek részesei egyéni hangvételű, a diákok körében legendássá vált előadásainak" Nekem is szimpatikus volt, mert volt humora. Kár, hogy ezek szerint a jogi egyetem inkább showmanképzőnek látszik, ha olyan jogi analfabéták szereznek ott diplomát mint Hintőporos Tompika, Dekázó Judit, Orbán Viktor, aki most épp jogerős bírósági ítéleteket tart be nem tartandóknak. Bár lehet neki csak jogászkollégiumi diplomája van. Professzor úr, nyugodjon békében!
szeekely
2020. február 05. 14:32
79 eves volt. A Nemeth Miklos alatti komcsi "spontan" elprivatizalasok szellemi atyja es kormanyzati elosegitoje. A bolsi tolvaj-milliardosok azota is aldjak is a nevet minden este lefekves elott es utan.
Óbor Dezső
2020. február 05. 14:09
Őszinte részvétem a szeretteinek, Isten nyugosztalja.
hátakkor
2020. február 05. 14:08
Értelmes figura volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!