Online petícióval váltanák le Jávor Benedeket

2020. február 07. 15:45

A Novák Katalinnal kapcsolatos kijelentései miatt.

2020. február 07. 15:45

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért a Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett „elfogadhatatlan kijelentése” miatt – jelentette be az egyesület elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Király Nóra úgy fogalmazott: Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Jávor Benedek Karácsony Gergely megbízásából képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben – idézte fel Király Nóra, és felszólította a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek megbízatását. Ennek érdekében az egyesület a noiszem.hu honlapon online petíciót indít – közölte. Király Nóra azt mondta, hogy Jávor Benedek kijelentése az egyesületet – mint nőkkel, családokkal foglalkozó civil szervezetet – „mérhetetlen módon” felháborítja. Egy férfi, egy közéleti szereplő nem engedhet meg magának ilyen, a magyar nőket sértő és megalázó mondatokat – jelentette ki, ezért azt követelte, hogy Jávor Benedek lépjen vissza minden közéleti szerepvállalástól. Úgy folytatta: bízik benne, hogy a következő napokban, hetekben sokan aláírják majd a petíciót. Azért, hogy „együtt, közösen erőt tudjunk mutatni és rá tudjuk venni Karácsony Gergelyt (...) arra, hogy ne vállaljon közös platformot olyanokkal, akik ilyen kijelentéseket tesznek nőkkel, édesanyákkal szemben” – összegzett.

Jávor Benedek Novák Katalin keddi római látogatása apropóján – amelyen a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével – twitterüzenetében azt írta: imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin „nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett”. Az egyesület közölte: az online aláírásgyűjtés a peticiok.com oldalon is elérhető.

(MTI)

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. február 10. 22:39
Nehogy leváltsuk már! Aranyat ér, mint a két hülye gazdája a Feri meg a Geri!
koronaszepe
2020. február 09. 10:35
Miért is nem Novák családügyi népbiztos lemondását követelik a politikai keresztények, aki így vagy úgy, de közösséget vállal egy jogerősen adócsalásért börtönbüntetésre ítélt oligarchával, aki nem mellesleg közismerten nagyszabású szex party-kat rendez, ahol kiskorú, prostitúcióra kényszerített lányokat qurnak? Ez vállalható?
vigyor
2020. február 08. 16:57
Borítékolni lehet, hogy nem fog lemondani. Eléggé megvastagodott a bőr Brüsszelben az ő orcáján.
fraktoaster
2020. február 08. 16:16
Pierre a guillotine-os vörös forradalmár, Kórózs Lajos kifinomult, megfontolt stilusával vegyitve. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!