A magyar Liberálisok is az ukrán nyelvtörvény visszavonásáért harcolnak

2020. március 16. 14:44

Fodor Gábor pártja az európai uniós pártcsalád segítségét is kéri.

2020. március 16. 14:44

Arra kérjük a liberálisok európai pártcsaládját, hogy tegyenek meg mindent az ukrán nyelvtörvény visszavonása érdekében.
A ukrán elnök által múlt hét pénteken aláírt törvény ugyanis súlyosan csorbítja az ukrajnai kisebbségek, ruszinok, lengyelek, szlovákok mellett a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatáshoz való jogát.

A Magyar Liberális Párt is tagja az európai liberálisokat tömörítő ALDE-nak, amely az alapvető emberi jogok legelhivatottabb szövetsége az unióban. A jelenlegi törvény életbe lépésével a nemzetiségi iskolákban az ötödik osztálytól fokozottan át kell térniük az ukrán nyelvű oktatásra, ami sérti az Ukrajnában élő mintegy 20 kisebbség anyanyelvi oktatáshoz való jogát. A Magyar Liberális Párt arra kéri európai pártcsaládjának tagjait, hogy csak akkor támogassák Ukrajna uniós csatlakozását, ha az ország nem korlátozza az ott élő kisebbségek jogait!  Kiadó: Magyar Liberális Párt

(MTI – OS)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indák
2020. március 16. 21:05
Ha 20 évvel ezelőtt ébredtek, ma is lenne SzDSz...arról nem is beszélve, hogy egy szabadelvű pártnak kutyakötelessége, hogy minden szinten kiálljon mind az alapvető emberi jogokért, mind a kisebbségi jogokért, különösen ha közben nemzeti érdeket is szolgál. Hogy miért nem volt ez mindig is evidens, érthetetlen...
Mr. Tommy Lee
2020. március 16. 18:35
Értékelem!
Kristály
2020. március 16. 17:15
Itt valami rafinéria van hogy kinyitotta a pofáját jó irányba ez nem jellemző rájuk csak a liberális haszonszerzés.
nyelvelő
2020. március 16. 16:42
VÉGRE VALAMI ÉRTELMES.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!