A kormányhivatal vizsgálja Czeglédy irodájának 29 millió forintos szerződését

2020. április 16. 10:03

Az arányosság és szükségesség elve alapján vizsgálja Budapest Főváros Kormányhivatala Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármesternek a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött 29 millió forintos szerződését – közölte a kormányhivatal csütörtökön.

2020. április 16. 10:03

A kormányhivatal, tájékoztatása szerint korábban körlevelében arra kötelezte az önkormányzatokat, hogy a veszélyhelyzet idején fennálló jogkörökre hivatkozva, átruházott hatáskörben meghozott döntéseket és az azokat megalapozó dokumentumokat a döntést követően haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül küldjék meg a törvényességi felügyeletet gyakorló kormányhivataloknak. Hozzátették: Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester a veszélyhelyzet idején fennálló jogköreire hivatkozva átruházott hatáskörben, polgármesteri döntésként kötötte meg a 29 millió forintos szerződést.

Mivel a szerződéskötést indokoló, azt megalapozó dokumentumokat az önkormányzat csütörtökig nem küldte meg, ezért a Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálatot indított az ügyben – közölték. Egyben felszólították a kerület jegyzőjét, hogy öt munkanapon belül küldje meg a dokumentumokat, ha pedig azok nem állnak rendelkezésre, indokolja meg, hogy miért kötötték a szerződést.

(MTI)

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 17. 18:16
Ilyen kizárólag csak Magyarországon fordulhat elő. Czeglédi még Dél Amerikában is már régen börtönben csücsülne,vagy már nem is élne.
NTLLK
2020. április 16. 20:55
Biztos vagyok benne, hogy minden a legnagyobb rendben van! Papíron...
BőröndÖdön
2020. április 16. 16:50
Hiába erőlködik az állampárt...:)
szajnyalogatoviktor
2020. április 16. 15:17
29 millio?..ennyiert meg egy rmdsz-es sem hajol le orbannak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!