Változhat az időseknek járó idősáv a boltokban

2020. április 22. 22:56

A piaci igények alapján rövidülhet az idősek számára fenntartott idősáv az üzletekben – értesült a Magyar Nemzet.

2020. április 22. 22:56

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban – írja a Magyar Nemzet. A jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülése és a szombati nap korlátozásainak eltörlése jöhet.

A piaci tapasztalatok azt mutatják, hogy míg a reggeli idősávban, nyitástól 9 óráig az elmúlt hetekben nagyon megnőtt az élelmiszerüzletek forgalma, és nem egy helyen sorállás alakul ki az arányos, biztonságosan elosztott bejutás érdekében, addig a forgalom a háromórás speciális szakaszban – amikor egyébként továbbra is jelentős lenne az értékesítés, főként a hét vége felé – látványosan csökken 12 óráig. Délben viszont ismét megindult fölfelé a látogatottság.

Úgy tűnik, hogy a korlátozott időtartam miatt túlságosan koncentrálttá váltak a 65 év alattiaknak elérhető időszakok a nap során, ezért a védekezéssel kapcsolatos stratégia mentén idomulhatnak az eddigi előírások az aktuális viszonyokhoz.

A lap információi szerint nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Vagyis az első hét végi napon mindenki számára visszaállhat a korábban megszokott menetrend a családi időtöltésre való készülődés eddigi szokásaival. Eszerint szombaton az idősebbek is mehetnének vásárolni, de továbbra is tanácsos otthon maradniuk akkor, amikor sokan vannak az áruházakban.

(Magyar Nemzet)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 23. 10:33
Éppen ideje...
Robur
2020. április 23. 10:17
Ez most komoly? A 3 óra is kevés soxor.
Karácsony Szilvi
2020. április 23. 08:22
Én az "idősek" kategóriájába esek és különösen szombaton tapasztaltam, hogy 9 órára már nem volt se tej se kenyér. Evvel a módosítással valóban azt érik el, hogy az idősek csak a hét elején vagy inkább nem is mennek boltba, hanem csakis az ún.segítségükre bízzák a bevásárlást. De gondolom ez is a cél.
buckafej
2020. április 23. 08:09
A múltkor hazautaztam a szülőfalumba és fél 9 körül beugrottam egy bevásárlóközpontba. Őrület, hogy mi volt, félórás sorban állás a kasszákhoz, 9.20 volt, mire kijutottam. 9 után viszont befelé csak néhány nyugdíjas jött. Valóban sok az a 3 óra, elég lenne 2 is szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!