A Pedagóguskar kinyitná az első négy évfolyamnak az iskolákat

2020. május 14. 12:37

A gazdaság újraindulásával a szülőknek munkába kell járniuk, ez a korosztály pedig még felügyeletet igényel.

2020. május 14. 12:37

Elsősorban az első négy évfolyamnak lehetne kinyitni az iskolákat júniustól, ha a járványhelyzet lehetőséget ad rá – közölte a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Horváth Péter azt mondta, hogy az iskolák újranyitását sok szempont befolyásolja, ha például továbbra is tartani kell a másfél méteres távolságot, akkor nehezen elképzelhető.

Szerinte azért az első négy évfolyamnak érdemes megnyitni a kapukat, mert a gazdaság újraindulásával a szülőknek munkába kell járniuk, ez a korosztály pedig még felügyeletet igényel. Utazás szempontjából az ő bejárásuk a legbiztonságosabb, mert jellemzően lakóhelyhez közeli intézményekbe járnak – tette hozzá.

Az elnök beszélt arról is, hogy az érettségi megtartása jó döntés volt, a kormányhivatal, a tankerületek és szakképzési centrumok biztosították a megfelelő védőeszközöket, és ezzel megteremtették a lehetőséget az írásbeli vizsgák biztonságos levezénylésére.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kingsjewel
2020. május 15. 18:52
Szerintem erre a kis időre már felesleges
Senior
2020. május 14. 15:26
Asszonyka nyolcadikosoknál osztályfőnök, nem valami lélekemelő neten elbúcsúzniuk egymástól. Távoktatásról alapból nincsenek rossz tapasztalatai, de azért a személyes kontaktus más.
pot_ember
2020. május 14. 14:22
Két hétre nem kellene a gyerekeket visszavinni az iskolába főleg úgy, hogy csak az alsósokat. Sem a tanároknak sem a gyerekeknek nem lenne jó, a szülők meg már megoldották a felügyeletet. A nyári táborok megvalósíthatóságán kellene dolgozni, hogy a gyerekek közösségbe mehessenek amikor már biztonságos lesz.
JMoflicheque
2020. május 14. 13:14
Én is megnyitnám! Tanuljanak csak azok a büdös kölykök! Így lenne egy hónap, hogy a következő tanévre felkészüljenek. Valamint arra, hogy a problémás gyerekeket is le lehessen zárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!