Hat egyetem ingatlanai kerültek alapítványi vagyonkezelésbe

2020. május 19. 16:06

Többek között az Állatorvostudományi Egyetem és a MOME épületeit fogják kezelni az intézményeket működtető alapítványok.

2020. május 19. 16:06

A parlament kedden hat, korábban alapítványi fenntartásba adott egyetem esetében lehetővé tette, hogy a felsőoktatási intézményeket működtető közérdekű vagyonkezelő alapítványok az állami tulajdonú ingatlanok vagyonkezelőivé váljanak.

A képviselők 133 igen szavazattal, 58 nem ellenében és három tartózkodás mellett fogadták el a felsőoktatási törvény ezt lehetővé tevő módosítását.

A Ház döntései alapján a Soproni Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ingatlanai kerülnek alapítványi kezekbe.

Az Országgyűlés a határozathozatalok után bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitáival folytatja munkáját.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. május 19. 17:20
Újabb lopáshullám indulhat....hajrá,fidesz...:)
my fair lédig
2020. május 19. 16:54
Az alapítványba vitt közpénz pedig elveszíti közpénz jellegét - amint azt a Fidesz maga deklarálta.
Emmanuel Goldstein
2020. május 19. 16:19
Az orbáni "deep state" kiépítése zavartalanul folyik tovább...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!