„Az apákat emelték ki először a családokból!” – MANDINER PODCAST

2020. június 16. 18:45

Kiveszett a társadalomból a tudat, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az apák – mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. Itt a Mandiner podcast apák napi adása!

2020. június 16. 18:45

Mi az apák feladata? Mitől lesz valaki jó apa? Milyen tudatos hozzáállásra van szükség, ha egészséges, jól működő családot szeretnénk alapítani? Többek közt erről beszélgettünk Bedő Imrével, a Férfiak Klubja alapítójával, aki szerint elveszett az a tudás, hogy milyen fontos szerepet tölt be egy apa a társadalomban és a családban. Legújabb podcastünk az apaságról, nem csak apáknak!

Vendégünk: Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Borítókép: Pixabay

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titoklajos
2020. június 17. 12:26
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az itt kommentelő emberek közül hányan és kik hallgatták végig az adást.
Potymog
2020. június 17. 09:21
Az ilyen negatív dolgokat tartalmazó, erősen túlzó, és túláltalánosító mondatokból, mint ez is: "Kiveszett a társadalomból a tudat, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az apák" - semmi jó nem származik. Egyik ismerősöm azt mondta, ő legszívesebben egy stadionban összeeresztené a női és a férfi jogvédő szervezeteket, és megnézné, ahogy lemeccselik. No, de komolyan. A férfiak és nők nem egymás ellen, hanem egymásért kell, hogy legyenek. A magam részéről szeretném, ha az anyák és az apák nem egymásra licitálva, egymással versengve, önös érdekeik szem előtt tartásával, saját maguk fontosságának hangsúlyozásával nevelnék a gyermekeiket, hanem egymással békében, egymást segítve, egymásért dolgozva. Szerencsére vannak, akiknek sikerül szépen megoldani a házas élet kérdéseit, és egymással karöltve, alapvetően békességben nevelik gyermekeiket.
lendvaiildiko
2020. június 17. 08:22
A romlás már a múlt század elején megkezdődött, nálunk az ötvenes években vették célpontba a családot. A felszabadított nőket rabszolgaként bevonták a termelésbe. Olyan generációk nőttek fel, ahol a férfiak spermadonornak és nem apának, nem családfőnek kellenek. Ha valaki valamely üzletközpontban péntzárosnő, az élethivatás, önmagát valósítja meg, ha otthon családanya, az az undorító, szőrös, állandóan szexelő, a két közösülés között pedig alkoholista és meccsetnéző férfi rabszolgája. Egyre több a frusztrált, lelkibetegségekkel küzdő férfi és egyre több az abnormális, macho nő. A szülés számukra karbon lábnyom és CO2 kibocsájtás, férfi (?) parnereik száma, mint csillag az égen, terjednek a szexuális úton átvitt fertőzések, a társadalom beteg. Drasztikusan csökken a gyermeklétszám, a társadalom képtelen létszámát megújítani. Érdemes körülnézni olyan muzulmán országokban, mint Azerbajdzsán, Törökország. A társadalom többsége fiatal, óriási jövővel. A sétáló párok férfiból és nőből állnak, legalább 3-4 gyermeket vezetnek. A házasság előtti nemi élet - még a sajánálatosan beszivárgó nyugati hedonizmus ellenére - is kevésbé preferált. Legtöbb lány igyekszik megvárni leendő férjét, a gyermekek fontantatását és születését áldásnak tartják, a válást engedik, de nem reklámozzák. A rokoni kapcsolatok erősek, ezek sokszor egymást erősítik, támogatják... Nem véletlen a németországi helyzet, ahol schauble maga vallotta be, hogy a fiatal migráns férfiakat a német nők fedezésére, a népfrissítésre hozták be.
74bro
2020. június 17. 04:26
A férfi a cselekvés által lesz férfi, míg a nő akkor a legerősebb, amikor cselekvésre ösztönzi a férfit. A nőket hozzászoktatták a sírás-ríváshoz, most követeljük magunknak ugyanezt a "privilégiumot"? A férfi nem egy társadalmi csoport, az apa sem (a nő sem). Ne menjünk bele ebbe az identity politics-játékba, mert meddővé tesz. Mint férfi, mint apa. Férfiként légy azzá, ami vagy, és megtalálnak a nők, az anyaságot igénylő nők pláne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!