Osztrák embercsempészeket ítéltek el Komárom-Esztergom megyében

2020. június 12. 16:48

Tíz afgán állampolgárt akartak Bécsbe szállítani.

2020. június 12. 16:48

Embercsempészés bűntette miatt két és fél év börtönre ítélt a Komáromi Járásbíróság pénteken két osztrák állampolgárt, akik zárt rakterű gépkocsijukban tíz afgán migránst akartak Ausztriába vinni. Az ítélet nem jogerős – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a két férfi csütörtök hajnalban a magyar-román határ közelében kölcsönzött, zárt rakterű furgonjába felvett tíz embert azzal a céllal, hogy Bécsbe szállítsa őket. Az afgán állampolgárok jogellenesen, embercsempészek segítségével léptek Magyarország területére, nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal, valamint beutazási és tartózkodási engedéllyel. A járművet a rendőrök reggel tíz óra után az M1-es autópályán, Bábolna közelében ellenőrizték, ekkor a raktérben rátaláltak a migránsokra. 

A Komáromi Járásbíróság a két férfit két és fél év börtönbüntetésre ítélte, és öt évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezt követően a bíróság elrendelte a férfiak letartóztatását.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. június 13. 09:37
Jól szétverni a fejüket.
Skankhunt42
2020. június 12. 23:12
Gondolom milyen osztrákok lehettek! Valami balkáni vagy török.
Falfirka
2020. június 12. 18:17
és mi lett a 10 db migrivel? itt maradnak a nyakunkon?
Lófauszt
2020. június 12. 17:21
Hogy a fenébe tudtak ennyien bejutni Magyarországra ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!