Korózs Lajos: A kormány az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessen ki minden gyermekes családnak!

2020. augusztus 08. 11:40

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessenek ki minden gyermekes családnak – mondta Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke.

2020. augusztus 08. 11:40

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessenek ki minden gyermekes családnak – mondta Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján szombaton. Kijelentette: szeptember elsején kezdődik a tanév, még nincs késő, hogy a kormány utaljon egy 13. havi családi pótlékot. „Nem úgy, ahogy szokta, hogy a szeptemberi családi pótlékot előrehozzák augusztusra” – fogalmazott. Kitért arra, hogy jelenleg az alsó három jövedelmi tizedben élő családok nevelik a  gyerekek felét, náluk a legnagyobb a szükség a kormányzati támogatásra.

Az MSZP-nek elfogadhatatlan, hogy tavaly részben megadóztattak bizonyos juttatásokat, részben eltöröltek számos cafeteria-elemet, így a munkaadóknak nem éri meg ilyen támogatást nyújtani a családoknak. Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek szükséget szenved, vagy nincs megfelelő támogató környezete, lakhatása, vagy az életkorának nem megfelelő a táplálkozása, ami elfogadhatatlan – mondta. Rámutatott: a járvány második hullámának küszöbén terhet jelent a családoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is a gyermekeik számára.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2020. augusztus 10. 12:02
A melegre való tekintettel mindenki kapjon egy korsó hídeg sört frissen csapolva, a habot megkaphatja K. Lajos.
kurbitalis
2020. augusztus 09. 20:29
Fizessetek, Lajoska! Félév alatt milliárdokat loptatok szét csak a fővárosban. Talán kerül belőle a családoknak is. A kormány ingyen tankönyvet ad a családi pótlék helyett, ami cca 30 ezer Ft- lenne.
pollip
2020. augusztus 09. 06:19
Pofátlan. A patkanyozo legalább egy darabok csendben volt. Az ő idejükben a családok keresétből egy ember egy havi fizuja ment a rezsire. A másik fizubol kellett megélni , tankönyveket venni. A benzin árát is állandóan emelték, az egyik ismerősöm mondta: ő nem vette észre, hogy drágább lett a benzin, mert ugyanúgy 5000 ft-ert tankol, mint eddig. A humorát megtartotta:-)
iIonah
2020. augusztus 08. 20:40
Jobban tennéd, ha egy új párt alapításán törnéd a fejed, büdös proli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!