Illegitim lesz az MSZP kongresszusa a párt feloszlatott Pest megyei szervezetének elnöke szerint

2020. szeptember 10. 08:11

„A pártvezetésben nem hibáztak, hanem lábbal tiporták az alapszabályt” – jelentette ki Fekete Zoltán.

2020. szeptember 10. 08:11

Ahogy arról lapunk is beszámolt, néhány nappal a tisztújító kongresszus előtt feloszlatta az MSZP Pest megyei szervezetét a párt vezetése. A lépésre azután került sor, hogy kiderült: az elnöki pozícióért harcba szálló Mesterházy Attila nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb Tóth Bertalan jelenlegi elnöknél – írja a Magyar Nemzet.

Csütörtökre újabb fejleményekkel bővült az ügy, ugyanis a feloszlatott szervezet bírósághoz fordul. Fekete Zoltán, a szocialisták Pest megyei elnöke biztosra veszi, hogy a bíróság is kimondja: a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége.

„Mindvégig, mindenben betartottuk a párt alapszabályát, és eddig semmi baj nem volt velünk, így legutóbb elektronikus úton szavazhattunk a kongresszus összehívásáról is. Amikor viszont kiderült, hogy a Pest megyei küldöttek kilencven százaléka Mesterházy Attilát látná szívesen az MSZP elnökeként, egyből rosszak lettünk, meg kell minket állítani” – mondta a Magyar Nemzetnek Fekete Zoltán, aki egyúttal kiemelte: így nem tudnak majd szavazni a kongresszuson, ami Mesterházynak „mínusz harminc szavazatot jelent”, ezért a kongresszuson hozott döntések, illetve Tóth Bertalan esetleges elnöksége illegitim lesz.

A feloszlatott szervezet elnöke szerint

adódik a kérdés, hogy az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokon Tóth milyen mandátummal vesz majd részt, illetve köt megállapodásokat.

A többi ellenzéki vezetőnek kell-e így tárgyalnia vele vagy sem? Legitimnek tekinthető-e a vele kötött megállapodás, ha a bíróság kimondja a jogsértést?” – sorolta Fekete Zoltán, aki biztos benne, hogy a bíróság végül nekik ad majd igazat, így meg kell ismételni a kongresszust.

 „A pártvezetésben nem hibáztak, hanem lábbal tiporták az alapszabályt” – jelentette ki Fekete, aki elmondta: eddig az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete „merte leírni”, hogy szolidárisak velük, de „percenkét telefonálnak” Budapestről, Kaposvárról, Heves megyéből, Borsodból a tagok és a kongresszusi küldöttek, hogy támogatásukról biztosítsák őket.

Mindeközben Tóth Bertalan jelenlegi elnök azt hangoztatta, hogy jogszerű volt a Pest megyei alapszervezet megszüntetése, mert az szerinte az alapszabályába és a gazdálkodási szabályzatába ütköző gyakorlatot folytatott. Tóth szerint most a feladat az, hogy az alapoktól a teljes megyei szervezetet újjáépítsék, majd tiszta lappal újraindítsák a pártéletet Pest megyében.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 10. 14:22
nembaj
rókabácsi
2020. szeptember 10. 12:50
nagy túrót! az egész maszop lesz illegitim!
Hattori
2020. szeptember 10. 11:40
már nem csak a lóláb, de a lónak a fasza is kilóg berci szájából... :D onnantól kezdve, hogy nyilvánosságra került, hogy 5 jutalom megélhetési helyet kérnek a dk-tól, a sírjukat megásták. nem lesz ebből semmi! tuti feri szellőztette meg a hírt! :D feri nem hülye, csak egy elvtelen, tisztességtelen, hazaáruló szarházi!
Zod
2020. szeptember 10. 09:43
Az egész társelnök-választás alapszabály-ellenes, és ezért bármelyik MSZP-tag sikerrel megtámadhat majd a bíróságon. Online-kongresszuson döntöttek a társelnöki rendszer bevezetéséről, csak éppen az MSZP alapszabálya nem ismeri az online-kongresszus fogalmát,kötelező a személyes részvétel. Márpedig az alapszabályt csak a pártkongresszus módosíthatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!