Trócsányi lett a Magyar Jogász Egylet új elnöke

2020. szeptember 22. 16:31

A testület elsöprő többsége a volt igazságügyi miniszterre voksolt az elektronikus szavazáson.

2020. szeptember 22. 16:31

Trócsányi László egyetemi tanárt, európai parlamenti képviselőt választotta új elnökévé az 1879-ben alapított Magyar Jogász Egylet. Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben azt írták: a testület „elsöprő többsége” Trócsányi László volt igazságügyi miniszterre voksolt az elektronikus szavazáson.

Az új elnök az egylet feladatának nevezte, hogy a jog szolgálata érdekében összetartsa a magyar jogászokat – tették hozzá. Trócsányi László a tagsághoz írt nyílt levelében Vladár Gábor egykori igazságügyi minisztert idézve úgy fogalmazott: „a jog arra szolgál, hogy az emberek élete jobb legyen általa”.

– írta Trócsányi László.

Közleményében a Magyar Jogász Egylet emlékeztetett arra, hogy az elnöki tisztség Sárközy Tamás jogászprofesszor halálával üresedett meg. Sárközy Tamás 2020 februárjában hunyt el, 79 éves korában.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. szeptember 22. 19:12
Azt a lerongyolódott Amerika által képviselt uniót már rég ott kellett volna.hagyni a v4-nek.Nincs gazdasági elórelépés,a nyugati országok lezüllesztve,nincs hadsereg.Kózép-kelet húzza még valahogy.Azt az országot kiálltják ellenségnek,akivel a legjobb üzleteket lehetne kótni.Nem kell minket kirakni,elöbb-utóbb a v4-ek lépnek,mert az unioban mindent csinálnak,a vezetésen kivül,figyelmen kivúl hagyják a belépési szerzödéseket,diktálni akarnak jogositvány nélkúl.
ellenforradaImár
2020. szeptember 22. 18:25
Na ez GÁZ!!
lemez
2020. szeptember 22. 18:23
Valahogy jobb képzést is kaphatnának azok a jogászok úgyvédek,akik az államot képviselik.A gyöngyöspatai ügyben megszólalt helsinki bizottság ügyvédje,röhögve mondta milyen felkészületlen ügyvédek védték az államot,bármit megnyernek.
balbako_
2020. szeptember 22. 18:05
Amennyiben így gatyába lehet rázni az agyon érzékenyített bírókat akkor üdvözlöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!