Gréczy a felügyelőbizottsági jelölésről: Mögöttem a többség

2020. október 09. 14:07

Az egykori DK-s képviselő megköszönte a Jobbikot is magába foglaló „demokrata képviselőcsoport” bizalmát és cáfolta Baranyi Krisztina állítását, miszerint nincs ferencvárosi kötődése.

2020. október 09. 14:07
null

Közösségi oldalán írt a nemrég megjelent, személyével foglalkozó hírekről Gréczy Zsolt. Ismert, a Gyurcsány-párt tavaly decemberben lemondott egykori országgyűlési képviselőjét jelölte a DK és az MSZP a ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába.

A kerület vezetője,

Baranyi Krisztina azonban nem támogatta a javaslatot.

„Két napon át cikkek sora jelent meg arról, hogy felkérést kaptam: felügyelőbizottsági tagja legyek egy létrehozandó ferencvárosi médiacégnek.

Azért mondtam igent, mert szívesen segítek, ahova hívnak. Legyen szó maszkok osztásáról budapesti kerületekben, vagy éppen újságírói tapasztalataim hasznosításáról egy kerületi médiacég felügyeletében. Nem vonultam vissza, de számomra nem is politikai visszatérés kérdése, ha ételt osztok Iványi Gábor alapítványánál. Teszem, ami a dolgom, meggyőződésem szerint. Természetesen, előzetesen meggyőződtem arról, hogy álll-e mögöttem többség, ha a jelölés a ferencvárosi közgyűlés elé kerül” – idézi fel a történetet Gréczy a Facebookon, aki a Jobbikot a demokratákhoz sorolva úgy fogalmaz, hogy „bebizonyosodott, hogy a DK-MSZP-frakció mellett

Gréczy megjegyzi: bár a polgámester a ferencvárosi kötődést hiányolta nála, „a Fradinál állásban levő alkalmazott voltam a nyolcvanas évek második felében, a Baráti Kör elnökségi tagja Albert Flóriánnal, munkámat az egyesület Fradi Diplomával ismerte el”. Baranyi „a Magyar Hangnak megerősítette: azért döntött az előterjesztés visszavonása mellett, mert az egyébként őt támogató pártok úgy nyilatkoztak, megszavazzák Gréczyt” – idézi lapot a volt országgyűlési képviselő, majd levonja a következtetést.

Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy előzetesen igazam volt: engem nem csak a nevemet javasló DK-MSZP-frakció, hanem a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői is támogattak, vagyis megszavaztak volna, ha Baranyi Krisztina nem vonja vissza az előterjesztést. Számomra ez most a leglényegesebb mozzanat.

„Végezetül: azt gondolom, az ellenzék tagjainak, politikai szereplőinek vigyáznia kell egymásra. Ma az egyik kerül célkeresztbe, holnap a másik. Ha nem lesz egymás iránt szolidaritás, ha nem óvjuk meg egymást a fideszes világ gyalázatos támadásaitól, ha nem mutatunk megértést, lojalitást egymás iránt, akkor egyenként lesz levadászva mindenki, és nem lesz közös győzelem 2022-ben.

Legyen ennek a kis történetnek ez a tanulsága. Remélem, soha többé nem jön vissza 2018, amikor a külön indulás miatt a Fideszhez kerültek elnyerhető mandátumok. Baranyi Krisztina is tudjon majd örülni mások sikerének 2022-ben, ahogy mi örültünk, amikor a DK által is támogatva győzni tudott, és a mi bizalmunkból is polgármester lett” – zárja sorait a Gyurcsány-párt egykori szóvivője.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kürti Gábor
2020. október 10. 07:59
Ha valaki ilyen hangsúlyosan felsorolja mi jót tett, az azért tette hogy felsorolhassa.
MerivaD
2020. október 10. 07:07
Nagy fasz ez a Gréczy
vinyó57
2020. október 10. 01:59
""mögöttem a többség+"" akkor hajolj le a szappanért is és úgy verd a recskát elől-hátul a dupla-dupla élvezet ......rád fér kb ezt érdemled ezek a szövegek pedig amit nyomsz felér a nyilvánosság pedofil zaklató megalázásával gréci-geci neked kuss egy életre te pöcegödör
furunkulus13
2020. október 10. 01:34
Zsoltinak igenis erős franzstadti kötődése van, több kerületi nőnek küldött a farkáról fotót!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!