Megszűnik a transznemű címlapmodelleket hazánkban meghonosító ELLE magazin

2020. november 12. 15:59

A divatlap volt az első, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekes székes és transznemű modell szerepelt.

2020. november 12. 15:59
null

Pénteken jelenik meg utoljára az ELLE magazin. A divatlap megszűnésével kapcsolatos döntést csütörtökön jelentette be a Central Médiacsoport – számol be a Media1.

A vállalat a Media1-hez eljuttatott közleménye arra nem tért ki, milyen okból döntöttek döntöttek a lap bezárása mellett. Közleményükben azt idézték fel, a magazin először 2001 szeptemberében jelent meg Magyarországon. 2009 óta, Liptai Lívia főszerkesztő vezetésével az ELLE minden évben egy különleges, a divatiparban megszokottól merőben eltérő címlappal jelentkezett. Az ELLE volt az első hazai divatlap, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekes székes és transznemű modell szerepelt.

„Az ELLE Magyarország bezárásával a hazai sajtópiac egyik legszínesebb, leginkább előremutató, a valóságra leginkább reflektáló divatmagazinja szűnik meg 2020 végén. Köszönjük a szerkesztőségi csapat kreatív és innovatív munkáját” – nyilatkozta Lipták Tímea, a Central magazin-üzletágának igazgatója a Media1-nek.

(Media1)

Címlapkép: Facebook

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. november 13. 11:44
Egy jó hír.
Kompenzátor
2020. november 13. 10:27
"a magazin először 2001 szeptemberében jelent meg" Jelképértékű...
Spiltyu
2020. november 13. 09:37
Női plus size modell... Férfiban miért nincs olyan? A Calvin Klein meg egyéb férfi fehérnemű reklámokban még mindig csak kigyúrt, szálkás fiatal csávók pózolnak, míg a női fehérneműkben már kövér és/vagy öreg nők is!!! Miért akarják azt sugallni mindenhol hogy a férfinak a nőt olyanak kell elfogadni amilyen, de a férfi csak akkor férfi ha úgy néz ki mint akik a GQ magazin címlapján mosolyognak???
bolá
2020. november 12. 22:10
- Az Elle-t olvassa? ... - Nem nagyon értem ezt az újságot - folytatta azonnal. - Csak a divatról van szó és az új irányzatokról: hogy mit kell a nőnek (elle a envie de voir) megnéznie, mit kell olvasnia, milyen ügyért kell harcolnia, mik a legújabb beszédtémák. De azok a nők, akik olvassák, nem tudják ugyanazokat a ruhákat hordani, mint ezek a manökenek, és vajon mért érdekelnék őket az új irányzatok? Hiszen általában középkorú nők. - Talán azért, mert az újságírónők arról beszélnek, ami őket magukat érdekli, és nem arról, ami az olvasóikat. - De gazdasági szempontból ennek nincs értelme: az áru mégiscsak arra készül, hogy kielégítse a vásárló igényét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!