SZFE-s hallgató: tanulunk, folytatjuk a félévünket

2020. november 30. 12:37

Ebben a tekintetben teljesen érvényes a félévünk – jelentette ki az ATV műsorában az egyetem hallgatója.

2020. november 30. 12:37
null

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói szerint „sok ponton sérti az egyetemi autonómiát” az oktatás felfüggesztése – erről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Aujeszky Nóra, az SZFE diákja. Az ügyben több hallgató és oktató is Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult, aki szerint szintén jogsértő a fenntartó döntése. 

Mi tanulunk, folytatjuk a félévünket, lassan közeledik a vizsgaidőszak és ebben a tekintetben teljesen érvényes a félévünk. Folyamatosan igazoljuk, dokumentáljuk az oktatásunk minden részletét” – mondta el Aujeszky. Rámutatott, hogy bár az épületbe nem mehetnek be, de az online oktatásra való átállás teljesen zavartalan volt. „Ilyennel már szembesültünk az előző félévben is, ahogy az is érvényes volt ez is az” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szerinte az oktatási jogok biztosa az Alaptörvény mellett állt ki a részjelentésében. Úgy fogalmazott: „az alaptörvényt figyelmen kívül hagyni a legjogszerűtlenebb dolog, amit el lehet követni egy jogállamban”.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. december 30. 12:09
ez egy leendő színész itten a képen? én inkább csak egy hülye picsát látok. ha így mennek a dolgok, a magyar színjátszás meg fog szűnni, mert színészek helyett csak büdösbogarak fognak futkosni a színpadon.
egripeti77
2020. december 02. 07:03
Ha olyan nagyon forradalmiak vagytok, nem kellene most Kárpátalján szembeszállnotok az ukrán karhatalommal, amely éppen a napokban igyekszik megfélemlíteni az ottani magyarságot? Vagy ott nincs vegán latte?
egyvilág
2020. december 01. 19:26
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#szfe
balbako_
2020. december 01. 17:59
Ez a hajó elment. Eltünciztétek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!