Zacher: Elképesztő a sötétség az oltással kapcsolatban

2021. január 02. 08:15

A főorvos szerint a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a járványkezelésben a legnagyobb problémát.

2021. január 02. 08:15
null

Mindig van egy-két fiatal, aki megvadul” – mondta a Portfóliónak a szilveszteri bulik kapcsán Zacher Gábor, aki szerint a korlátozások miatt ezúttal különösen nyugodt éjszaka volt a szilveszteri. Ugyanakkor úgy véli: a szigorú járványügyi intézkedések nem oldották meg a magyar társadalom alkohol- és drogproblémáit, sőt, a karanténidőszakban megnőtt a különböző tudatmódosítók fogyasztása.

Az embereknek tele van a töke a több hónapos bezártsággal” – mondja a főorvos, majd hozzáteszi: a legnagyobb baj az, hogy a kormánynak jelenleg sem alkohol-, sem drogstratégiája nincs. „A kábítószer-stratégia éppen 2020. december 31-én járt le, alkoholstratégiánk pedig sosem volt” – jelentette ki. A toxikológus szerint nem hatékony a források elosztása, ugyanis a költségeknek mintegy 70 százalékát a rendőrségi-szakértői munka teszi ki, s csak 30 százalék körül van a prevencióra fordítható források összege.

Zacher Gábor szerint a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a járványkezelésben a legnagyobb problémát. „Elképesztő a sötétség az oltással kapcsolatban. De mit is várhatunk, ha a kormány nem közöl megfelelő információt?” – összegzi Zacher, aki éppen december 31-én kapta meg az oltást.

Összesen 438 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. január 04. 16:08
"Elképesztő a sötétség..." - nemcsak az oltással kapcsolatban!
Tamzol
2021. január 04. 10:04
Mondjuk, nekem meg a doki agymenéseivel van tele a tököm! Látszik rajta, hogy a libsik alá ugat! Mert egy q...a szót sem szólt arról, hogy az ellenzék és médiája igyekszik kioltani és összezavarni minden vakcinával és védekezéssel kapcsolatos jószándékú igyekezetét a kormánynak! Bennem fel sem merűl, hogy a kormány félrevezetni akarná az embereket! De sokan vannak, sajnos akiknek igénye van az ellenzék kormányellenes uszító dumájára! Ami ebben a helyzetben, szerintem, köztörvényes bűncselekmény! Gondoljunk csak bele, hogy a Dk szóvivő uszítása az orosz vakcina ellen, mennyire alaptalan! Egy bevizsgált, otthon már letesztelt, engedélyezett vakcinát támadnak, hogy "emberkísérletet folytat a kormány!", de az a Pfizerrel szemben fel sem merül, pedig azok gyártják, akik népességcsökkentést és cserét akarnak végrehajtani! Nincs aljasabb a hazai ellenzéknél!
Menhetten
2021. január 03. 08:03
Megtiltották a felelős személyeknek, hogy nyilvánosan beszéljenek a VALOS oltóanyagokról, a gyártoikrol, stb. , az oltás menetéről, és még sok más, ezzel kapcsolatos kérdésről. Ha valaki, akkor nyunyoka néninek kellene erre (meg a retkeskörmű Káslernek) a legkompetensebb személynek lennie! Es pont nyunyóka néni mondta, hogy nem mondhat az oltásokkal kapcsolatban semmit!... Ha jol visszaemlékezem erre az elmult 10 evre, akkor nem volt EGYETLEN kérdés sem, ami megkapta volna a TELJES nyilvánosságot, ami egy állitólagos demokráciában a minimum elvárás lenne! .. (Lásd Paks2, Budapest-Belgrád vasutvonal, konzultácios levelek tényleges eredményei, a 3000 milliárd forintos manyup lenyúlás, a fegyverbeszerzések, a katonai célzattal megjelölt, de teljesen magáncélra használt repülők beszerzése, stb...) Mindent úgy kell kiperelni a kormánytól, es akkor is csak hiányos infokat adnak, es nem ingyen, hanem pézért. (Ami teljesen törvényellenes )
ilkaildiko
2021. január 02. 21:40
Ebből is 1 vén balf@sz lett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!