Szijjártó: A Stellantis-csoport Szentgotthárdra hozza az újgenerációs benzinmotorok gyártását

2021. február 26. 14:52

Szentgotthárdon évi 200 ezer 1,6 literes benzinmotort fognak gyártani, ezzel a mostani évi 390 ezres 1,2 literes benzinmotor-gyártással együtt 590 ezerre bővül a gyár évi kapacitása.

2021. február 26. 14:52

„A világ negyedik legnagyobb autóipari konglomerátuma, a Stellantis-csoport Magyarországra, Szentgotthárdra hozza az 1,6 literes benzinmotorok új generációjának gyártását” – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Budapesten.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy Szentgotthárd fontos szerepet kap az újonnan létrejött Stellantis-csoport új hibrid stratégiájában, hiszen az 1,6 literes benzinmotorokat hibridautókba szerelik majd. A Stellantis az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles és a francia PSA autóipari konszern egyesülésével jött létre januárban.   

Szentgotthárdon évi 200 ezer 1,6 literes benzinmotort fognak gyártani, ezzel a mostani évi 390 ezres 1,2 literes benzinmotor-gyártással együtt 590 ezerre bővül a gyár évi kapacitása. „A sorozatgyártás 2023 első felében indul, az 50 százalékos kapacitásbővítés jelentős létszámnövekedést hoz majd a jelenlegi 800 munkavállaló mellett” – mutatott rá a miniszter. Szijjártó Péter elmondta, a több tízmillió eurós beruházáshoz a kormány egyedi döntés alapján készpénz- és képzési támogatást nyújt, a részletekről a Stellantis-csoporttal tárgyalnak.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2021. február 26. 16:51
Hmmmm... Ez a kormány dolgozik is az ígéretei teljesítésén! Sok új munkahely létrejöttét segítik elő! Tesznek érte! (és ezt a cselekvést nevezi a moslék aljanép lopásnak) Mikor tartottak be a böszmék egyetlen ígéretet is? Soha! "Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." - no, ezt tudták és manapság is ezt tudják! Ami ma a mondanivalójuk az is hazugság!
Inimma
2021. február 26. 16:25
PPP
Camael
2021. február 26. 16:01
Kedves Péter merjünk nagyok lenni, egy űrhajógyárat tudnál intézni nekünk?
files32
2021. február 26. 15:12
Petikének ehhez mi köze van? Ott van egy motorgyár az új tulaj hülye lenne újat építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!