A legkevesebb bérleti díjat ígérő pályázó nyerte a Wesselényi utcai épületet

2021. február 18. 14:00

A korábbi bérlő, Breuer Péter, a Heti TV igazgatója egymillió forinttal több bérleti díjat fizetett volna havonta, mégis az elitképző iskola kapja az ingatlant.

2021. február 18. 14:00
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

A Wesselényi utca 17. szám alatti ingatlan bérleti jogára kiírt pályázatot a Milestone Intézet nyerte el. A pályázatot elbíráló bizottság végül ma délelőttre halasztotta a döntést, annak ellenére, hogy eredetileg kedden született volna eredmény. „A pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a felvázolt tervek mennyiben szolgálják a kerület lakóinak érdekeit” – írja Erzsébetváros Önkormányzata.

Az eredményhirdetésen Erzsébetváros polgármestere arról beszélt, hogy a felhívásra olyan pályázatok érkeztek be, amelyek kerületi megvalósíthatósága fontos az önkormányzat számára. Niedermüller Péter elmondta: bíznak abban, hogy más körülmények között, más helyszínen valós lehetőség kínálkozik majd a többi pályázó tervét is megvalósítani.

Ezért az önkormányzat párbeszédet kíván folytatni a pályázókkal, az együttműködés lehetőségeiről.

Wesselényi utca 17. Forrás: Digitális Képarchívum

 

A „felelősen gazdálkodó polgármester” újratöltve

A Heti TV Wesselényi utcai ingatlanjának újrahasznosításának ügyében korábban már megszólalt Breuer Péter tulajdonos és főszerkesztő is, aki a Neokohn-nak elmondta:

Közölték, hogy azért, mert a kormány elvette tőlük a pénzt, így pénzhiányban szenvednek, az egész épületet kiadják. Másnap meg is jelent a pályázat. Érdekes, hogy a pályázatra két hét volt. Ők nem számítottak arra, hogy én is meg fogom pályázni. Nem számítottak arra, hogy legalább egymillióval többet fogok ígérni, mint más pályázók” – nyilatkozta Breuer a Hír Tv-ben.

A Wesselényi utcai épületre három pályázó nyújtott be pályázatot

A pályázók közül a Milestone Intézet ajánlotta a legkevesebb bérleti díjat.

A korábbi bérlő, Breuer Péter, akivel még január 6-án Merényi Miklós közölte, hogy megszüntetik az Erzsébetváros híreiről szóló műsorát, szintén benyújtotta pályázatát (közösségi ház, héber nyelvoktatás stb.), egymillió forinttal többet ajánlva a bérleti díjra. Végül a Bizottság a legkevesebb bérleti díjat ígérő pályázónak ítélte az ingatlant, miközben Niedermüller Péter lapunknak korábban azt nyilatkozta: „Nyilván ön is tudja, hogy az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetben vannak, kiestek bevételek a durva kormányzati elvonások miatt, tehát minden felelősen gazdálkodó polgármesternek feladata, hogy megnézze, hogy honnan tud kiegészítő bevételekhez jutni.”

Vélhetően tehát nem a felelős gazdálkodás jegyében született a döntés.

Akkor viszont joggal merül fel a kérdés, miért kell a Heti TV-nek mennie?

Magyarországi Zsidó Közösségért Alapítvány

Megajánlott bérleti díj: 2192 Ft/m2/hó + ÁFA

Gyermekház Iskola
Megajánlott bérleti díj: 1632 Ft/m2/hó + ÁFA

Milestone Consulting Kft.

Megajánlott bérleti díj: 1520 Ft/m2/hó + ÁFA

Breuer Péter korábban azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „Január 21-én lesétált hozzám az Erőművház (a Wesselényi utcai épület neve – a szerk.) igazgatónője, elnézést kért, hogy egy kellemetlen hírt kell átadjon, de április 30-al ki kell költözzünk. Tisztán, kifestve kell hagynunk az épületet.” Ehhez képest Erzsébetváros Önkormányzata arról ír, hogy „a nyertes pályázat egyebek mellett azt vállalta, hogy kerületi diákoknak biztosít ösztöndíjakat, és felújítási munkálatokat végez az épületben”.

A Milestone Intézetről

A Milestone filozófiája az volt, hogy egy közösséget szerettek volna létrehozni, melynek tagjai leendő elitként az egész ország javára válhatnak. „Az igazán érdekes dolgok akkor kezdődnek, amikor valaki elkezd az MI-be járni, mert

Bár az MI alapítói (Greskovits György, Léderer Dániel és Zeitler Ádám) nem feltétlenül szeretik ezt a kifejezést használni, tapasztalataink szerint az MI tanítási tevékenysége legegyszerűbben tehetséggondozásként értelmezhető” – definiálják magukat.

Az oktatásért és tehetséggondozásért járó pluszpont tehát egyből ment is az Intézetnek, ahogy az Önkormányzat is hirdette: „tehetséggondozó iskola költözik a Wesselényi u. 17-be”.

„Egy külföldi felvételi beszélgetésen szinte lehetetlen hosszas és speciális készülés nélkül eredményesen szerepelni, és ennek az útnak a bejárását egy magyar állami középiskola ma nem tudja biztosítani. Ebből a szempontból az MI piaci alapon lát el egy olyan igényt, amit elvileg az államnak kellene kielégíteni.

olvashatjuk róluk.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 18. 23:06
Mert hazug minden szava komcsi baloldali erőknek, hazugok és óvatlanok, ügyetlenül húzzák el más adó forintjait. Isten se ver bottal, de komcsi baloldallal! Üzenet budáról, oda a haza, mert nem lesz erő se, baloldal meg győzni szeretne. Ha ezt így hagyja a nép.
nick89
2021. február 18. 20:21
Az a szerencséje a nyertes Milestone-nak, hogy egyik lölő se tudott a pályázati lehetőségről...
Sulammit
2021. február 18. 20:03
Neandermüllernek nincs pénze, de önként és dalolva bukik egyszer 2 milliót itt pedig 1 milliót biztosan. Na de mennyit nyer zsebbe? Neandermüller az a majom, aki nem lát, nem látja a szerződéseket, nem hall, nem hallja a mellette levő szobában a kriptobányász gépet nem beszél, semmiről sem tud.
B_kanya
2021. február 18. 18:54
Hogy is van? Amit a moslék közös politikának nevez, az maga a korrupció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!