Trump állatkínzásos törvényét hozná be Magyarországra Zimány Linda

2021. február 18. 14:25

A jogász-modell az elsők között töltötte ki a kormány állatvédelemmel foglalkozó konzultációját.

2021. február 18. 14:25
null

Zimány Lindát a Bors kereste meg a kormány legújabb, állatvédelemmel foglalkozó konzultációja kapcsán. A jogász-modell az elsők között töltötte ki a konzultációt.

„Szerintem még nagyon gyerekcipőben jár ez a téma Magyarországon. Ezért is örülök, hogy van ez a konzultáció. Azt a törvényjavaslatot várnám itthon is, amit körülbelül két éve még Donald Trump írt alá Amerikában, hogy az állatkínzást szövetségi bűncselekménnyé nyilvánította, ezzel a legsúlyosabb jogi kategóriába sorolva az ottani jogrendszer szerint. Akár 7 év büntetést is kaphatnak az állatkínzók, akiket az államhatárokon túl is üldöznek. Kijelentett tény kriminológiai szempontból, hogy azok az emberek, akik az állatokat kínozzák, később embertársaikat is bántalmazzák” – nyilatkozta a bulvárlapnak Zimány, aki nem hagyná ki a szabályozás alól az állatok menhelyről való elhozását sem.

„Arra is oda kéne figyelni, ki fogad örökbe állatokat. Ez nem játék. Egy állattal is foglalkozni kell, hogy ne legyen depressziós. Az én kutyám öt éves lesz, de őt hozzászoktattam, hogy amikor elutazom, a szüleimnél van, és szeret is a Balatonon lenni velük. Ahogyan elfogadja azt is, ha én dolgozom, nem vagyok itthon, és nem lesz depressziós. Ezt a felelősségtudatot is meg kéne erősíteni az emberekben” – magyarázta.

Nyitókép: MTI Fotó,Nagy Lajos

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vastaps
2021. február 18. 19:01
...egye' tojasrantottat Linda !! , s boogje'. Az elobb csaptam agyon egy pokot a falon . Valalom bazdmeg ,leulom az 5 evet !!
Highlander07
2021. február 18. 17:41
Zimány Lindának teljesen igaza van. A kóser és halal vágóhidakat betiltani és bezárni mindenhol, de először Magyarországon.
Anti-liberális
2021. február 18. 17:08
Hmm. Ez most plusz egy Trumpnak.(csinált ő adócsökkentést is pl.) Az elképzelés meg így elvi síkon valóban tetszetős.
bunko_jobbos
2021. február 18. 17:07
Dögöljön meg a sok állatvédő gyerektelen picsa. Elegem van belőlük. Minden állat rohadt fontos nekik, csak az ember nem. Gyerekkorunkban, ha sok kismacska született, akkor az apa agyonütötte őket, és ez így van rendjén. Ez tízezer évekig működött, most meg kitalálnák, hogy együnk rovart, a mások vallása fontosabb, a mások gyerekét segélyezzük stb. Európai népirtás. Abortuszért is hét év, OK, és utána beszélhetünk állatvédelemről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!