Elhunyt Murányi Marcell

2021. március 14. 18:13

2021. március 14. 18:13
null

Ötvenöt éves korában váratlanul elhunyt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó – tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

Murányi Marcell – újságíró szülei pályáját követve – csaknem két és fél évtizedet töltött el a sajtóban. Munkatársa, rovatvezetője, majd szerkesztője volt a Mai Napnak, amelyet – 2001-es újraindítása után – főszerkesztőként jegyzett. Később a Vasárnapi Blikk szerkesztője, majd a Blikk főszerkesztő-helyettese lett. Nyolc éven át, 2006-tól 2014-ig főszerkesztőként irányította a legnagyobb példányszámú napilapot, a Blikket.

A Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett, amelyet szűk egy évig, 2015 májusáig vezetett. Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a„Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén” 2014-ben, az „Apám, ez itt Horthy!” 2016-ban jelent meg. 

Médiakarrierje után Murányi Marcell kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott. Az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt. Murányi Marcell 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek – áll a család tájékoztatásában.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. március 15. 08:58
Köztörvényes ballibsi volt.....
Krupp Skya
2021. március 15. 07:09
Murányi Marcell felkerül a Mennyországba Szent Péter elébe. -Marcell fiam te jó ember voltál, visszamentél az elütött kerékpároshoz is egy óra múlva, ezért te kiválaszthatod, hogy hova akarsz kerülni a Mennyországba, vagy a Pokolba. -Atyám szeretném látni mi a különbség. Szentpéter körbe viszi a Mennyországban, térdelő imádkozó angyalok, nagy ájtatosság. Majd megmutatja a Poklot is, ahol kaja, pia jó nők és rockzene. -Atyám én a poklot választom. Egy óra múlva lélekszakadva rohan Szent Péterhez. - Atyám itt a nőknek nincsen pinája. -Fiam, Hát ez benne a Pokol.
koronaszepe
2021. március 15. 06:20
Meghalni így jó, csak nem mindegy, hogy mikor, mennyi idősen. Fiatal ember volt! Részvétem, együttérzésem a családnak, sajnos tapasztalatból tudom, hogy ez mekkora sokk! Nyugodjon békében!
Dorset Naga
2021. március 15. 05:54
Isten nem bottal ver.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!