Brüsszel és a Soros-alapítvány pénzeli a Hintalovont

2021. március 03. 07:01

Az Európai Bizottság, a Flamand Nagykövetség és a Nyílt Társadalomért Alapítvány is támogatta az előző években a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt.

2021. március 03. 07:01
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Átnéztük a óvodai LMBTQ-érzékenyítő programokat is futtató Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 2017-2019-es nemzetközi támogatóinak listáját. A feminista WMN-en is gyakran publikáló Gyurkó Szilvia szervezete magáévá tette az LMBTQ-szemléletet, s ez a szemlélet Yelon nevű, „szexedukációs” programját is áthatja.

2019-ben a Hintalovont több mint 9 millió forinttal támogatta az Európai Bizottság a ChiLLS-programban való részvétel kapcsán; több mint 7 és fél millió forintot kapott a „CSP-Child Safegarding Pol” programhoz; több mint 1 millió százezer forintot az Include-programhoz; valamint több mint 800 ezer forint támogatást kaptak a Flamand Nagykövetségtől is. Azonban a CSP-Child Safeguarding Pol- és az Include-program esetében nincs feltüntetve a támogató szervezet megnevezése. 

2018-ban a Hintalovon ugyanakkor 2,5 millió forintot kapott az OSI Nyílt Társadalom Alapítványtól, Soros György szervezetétől, a Gyerekjogi Vitaszínház elnevezésű programhoz. Nincs viszont feltüntetve, ki adott majd’ 1,3 millió forint a Hintalovonnak 2018-ra az „FB HOOFDREKING Brüsszel” programhoz. Az indoklás szerint „a támogatást a Yelon programunkhoz használtuk fel”. Az LMBTQ-szemlélettel átitatott Yelon „szexedukációs online platform tartalom fejlesztésére készült el, vizualizációs megjelenítéseket alakítottunk ki, a közösségi médiában biztosítottuk a megjelenését a programnak”. 

A Hintalovon honlapján szereplő információk szerint a „Gyermekjogi Követekkel és a Pandia Műhely drámainstruktoraival öt vitaszínházi előadást tartottunk a bántalmazásról gimnáziumi osztályoknak. Az előadások során a diákoknak lehetősége volt három provokatív állítás mellett és ellen érvelni, amelyek a segítségkérés, a büntetés és az áldozathibáztatás kérdéseit járták körbe.”

A ChiLLS egy 2018 novemberétől 2020 októberéig zajlott, EU által támogatott kutatási projekt folytatása volt, melynek keretén belül a hatóságokkal, elsősorben a rendőrséggel kapcsolatba kerülő kiskorúak nyelvi nehézségeit kutatta azon esetben, amikor anyanyelvük nem egyezik meg a hatóságok által használt nyelvvel. A ChiLLS maga azoknak a „nagyon sérülékeny” kiskorúaknak a nehézségeit kutatta, akik nyomozati szakaszban voltak kapcsolatban a hatóságokkal. A kutatást a Leuven-i Egyetem koordinálta, partnerei pedig a Bolognai Egyetem és a Hintalovon voltak. A külsős szakértők egyike Virág György törvényszéki pszichológus volt.

Az Include – bár a jelentésen ezt a Hintalovon nem tüntette fel – a Missing Children Europe programja, melyet úgyszintén az Európai Bizottság támogat. A Missing Children Europe teljes neve European Federation for Missing and Sexually Exploited Children, mely egy 31 szervezetet tömörítő európai ernyőszervezet. Célja a gyermekek eltűnésének és kizsákmányolásának megelőzése. A szervezet patrónusainak testületében ott találjuk Andor László közgadászt, az Eszmélet című marxista folyóirat egykori szerkesztőjét, aki 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja, 2010–2014 között pedig az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa volt.


 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. március 03. 14:52
Gyuribácsi összeharácsolt pénze garantálja a független objektív civilséget
az ember
2021. március 03. 13:31
Az ilyen szervezeteket be kell tiltani, vagyonukat elkobozni. A kritérium maga a tevékenység, amely destruktív, bűnöző, BŰNÖZŐ! A bűnözést be kel tiltani, aki bűnözik, azt meg kell büntetni!
fatman
2021. március 03. 13:22
nem hiszem, h ne lehetne vmi törvényt hozni, h az ilyen férgekkel feltöröljük a padlót...
Pierre
2021. március 03. 13:18
nem vilagos, mire epit itt fasiszta gyuloletkampanyt a rezsim. Van egy civil szervezet, amelyik palyazott programjaira es kapott rajuk osszeadva parmillio forintot. Senkinek nem kotelezo resztvenni a programjain. Mi akar lenni ez a rakosi rendszer nivojan eloadott cirkusz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!