LMP: A kormány fejezze be az önkormányzatok elleni hadjáratát!

2021. március 17. 11:26

Keresztes László Lóránt frakcióvezető „kifejezetten cinikus” lépésként jellemezte, hogy a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre hivatkozva teszi lehetővé a „központi diktátumok” körének bővítését.

2021. március 17. 11:26

A kormány tovább folytatja településellenes politikáját, az önkormányzatok jogainak szűkítését – mondta az LMP frakcióvezetője szerdai online sajtótájékoztatóján, a településszervezéssel összefüggő törvénymódosítást értékelve.

Keresztes László Lóránt felszólította a kabinetet, hogy fejezze be az önkormányzatok elleni hadjáratát és tekintse partnernek a településeket. Úgy értékelt, hogy az előterjesztés, amelynek tárgyalását szerdán kezdi meg a Ház, igen durva beavatkozás a településtervezés évtizedes rendszerébe. Erősíti a kabinet centralizációs törekvéseit azzal, hogy számos hatáskört von el a helyhatóságoktól, holott ennek semmilyen szakmai indoka nincs. A javaslat emellett olyan általános szabályokat is tartalmaz, amelyek könnyítik a Balaton beépítését, valamint a műemlékvédelem is további csorbát szenved – tette hozzá.

Keresztes László Lóránt „kifejezetten cinikus” lépésként jellemezte, hogy a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre hivatkozva teszi lehetővé a „központi diktátumok” körének bővítését. Hozzátette: hiányolja ugyanakkor az önkormányzatok kompenzálását az esetleges szervezeti átalakítások miatt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 17. 14:56
protty
Sebastian Knight
2021. március 17. 14:15
A libsi önkormányzatok fejezzék be a kormány elleni hadjáratukat!
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. március 17. 12:10
Kampányra és draskovics féle szakemberekre kúrták el a pénzt a gyurcsányista momentumos önkormányzatok. Egy dékás ismerősömtől tudom, hogy ha újra hatalomra kerülnek, akkor Draskovics Tibor lesz újra a pénzügyminiszter. Aztán szépen jöhet újra a MEGSZORÍTÁS és az elkúrás.
nyugalom
2021. március 17. 11:50
Lmp? Bözsi meg kanász?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!