Rákay: Karácsony Gergely nem más, mint Gyurcsány kesztyűbábja

2021. március 18. 13:16

Kancellária, Őszöd, Medián, LMP, Bajnai Gordon, Párbeszéd és Budapest: Mindenre kitért a műsorvezető.

2021. március 18. 13:16
null

Karácsony Gergely pályafutásáról készített videót Rákay Philip.

Kezdetek

A videót 2004-től indítja Rákay, amikor Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt Karácsony Gergely már a kancelláriának dolgozott, ahol „saját cégével több, mint 20 millió forint értékben számlázott a kormánynak. – Ez a fejezet persze valamiért kimaradt Karácsony önéletrajzából” – fogalmazott.

 Őszöd után, Bajnai Gordon, Párbeszéd

Az őszödi beszéd kiszivárgása után Budapest főpolgármestere a Medián kutatási igazgatója lett, ahol a cég akkoriban kapott „több mint 700 milliós állami megbízást Gyurcsányéktól”. A 2010-es kormányváltás után az LMP-hez került Karácsony Gergely, 

de gyorsan kiderült: nem lehet más a politika, ezért Karácsony 2013-ban, kvázi szét is robbantotta pártját”

– folytatja Rákay.

Az LMP után, „Gyurcsány akkori legfőbb szövetségesével”, Bajnai Gordonnal való együttműködésből született a Párbeszéd. Ennek a folyamatnak a következményeként határozza meg a televíziós műsorvezető, hogy: „Így esett, hogy Karácsony a 2014-es választásokon újra együtt kampányolt azzal, akihez valójában a kezdetektől tartozott: Gyurcsánnyal...

Budapest és ismerős arcok

Az fentebb leírt együttműködésnek tartja köszönhetőnek Rákay, hogy Karácsony zuglói polgármester lett, majd főpolgármester.

„Hálából, csak úgy hemzsegnek Gyurcsány leglojálisabb emberei, akik fontos pozíciókban, igen komoly pánzcsapoknál ücsörögnek.” A következő személyekre tesz utalást:

  • Gál J. Zoltán, Karácsony kampányfőnöke, kommunikációs igazgatója (korábban: Gyurcsány kormányszóvivője)
  • Gy. Németh Erzsébet, főpolgármester-helyettes (DK politikusa)

De említést tesz a videóban a következő személyekre is, mint budapesti cégvezetők, akik „jól kipróbált elvtársak”: Draskovics Tibor, Katona Tamás, Kolber István, Szabó Zoltán.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy vele együtt akar visszatérni a gyurcsányi politika” – zárja a videót Rákay.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. november 03. 01:22
Mondta ezt orbán egyik legundorítóbb, legszánalmasabb, ostoba, hazug hazaáruló seggnyaló kesztyűbábja... gratulálok...
Tőzeg Áfonya
2021. március 18. 16:59
Ez ez Philip csak így tovább! Le tagadta azt is,Gergő hogy Horn Gábor kampány fönöke és Gyurcsány beszédírója volt. Ott létével széthullott az SZDSZ, LMP, EGYÜTT. Remélem a moslékkoaliciót is szét veri,
Mich
2021. március 18. 13:59
Az egész egy aljas színjáték! Fletó, Kamu Geri, Fegyőr, Jákob... csak kiosztott szerepek...
Gullwing
2021. március 18. 13:52
Kell még valamit mondanom ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!