„Ahol a közoktatás véget ér, ott kezdődik az MCC” – Tehetséggondozó kollégium indul Fehérváron

2021. április 10. 17:13

Online demo előadással mutatkozott be Székesfehérváron a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szombat délelőtt.

2021. április 10. 17:13

Székesfehérváron, a Király sor 30. szám alatt, a Grand Inkubátorházban kezdi meg működését az 1996 óta működő tehetséggondozó program, a Mathias Corvinus Collegium (MCC), melynek célja a magas szintű tehetséggondozás az adott korosztályok legtehetségesebb diákjai számára – adta hírül szombaton a Feol.hu.

Középiskolás, egyetemi, posztgraduális és egyéb speciális programokra is jelentkezhetnek a fiatalok

Ma már általános iskola 5. osztályától vehetnek részt a Fiatal Tehetség Program (FIT) keretein belül a jelentkezők, de középiskolás, egyetemi, posztgraduális és egyéb speciális programokra is jelentkezhetnek a fiatalok. Szalai Zoltán főigazgató szombati fehérvári sajtótájékoztatóján számolt be a részletekről: a szeptemberben 5. osztályba lépő általános iskolások jelentkezését április 15-étől augusztus 30-ig, a középiskolások jelentkezését pedig június 13-ig várják.

Azok a fiatalok, akik úgy érzik, hogy a közoktatásnál többet szeretnének, az MCC a megoldás, hiszen programja ott kezdődik, ahol a közoktatás véget ér”

– fogalmazott az MCC főigazgatója.

„Kinyílik számukra egy másik világ”

„Nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvárra érkezik, hiszen ez a város és városkörnyéki általános és középiskolás fiataloknak is nagyon jó lehetőségeket kínál, számos tematikában” – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, hangsúlyozva: „a szülők pontosan tudják, hogy a fiatalok energiáit lekötni komoly kihívás, ami igaz a szellemi energiákra is. S noha lehet akármennyire jó egy közoktatás rendszere, az nem mindenkit tud teljes mértékben lekötni. Fontos, hogy akiben van egyéb tehetség is, adjuk meg a lehetőséget, hogy akár szombaton is azzal foglalkozhasson, hiszen akkor is azt teszi, amit szeret. Máshogy, más körülmények, más társak, nevelők között új ingerek érik, s

kinyílik számukra egy másik világ”

– tette hozzá a polgármester, ezúttal szülői minőségében is megszólalva.

Az MCC oktatói gárdája nemzetközileg elismert színvonalú

Szavaihoz csatlakozott Östör Annamária, a székesfehérvári képviselet vezetője: – Az oktatáson túl tervezünk olyan programokat is, amelyekkel a városlakókat szólítjuk meg. Az MCC oktató gárdája országosan, nemzetközileg elismert színvonalú, így egészen biztos, hogy mindenki számára élvezetes programokat tudunk majd biztosítani.

Sipos Viktória, a Fiatal Tehetség Program kapcsán elmondta: a felső osztályba járó gyerekeket célozza meg a program. – Elsősorban élménypedagógiai alapú foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket. Kéthetente vannak kontakt kurzusok, amikor csapatban találkoznak a program résztvevői. Ezek a szombati napok ugyan intenzív oktatást jelentenek, mégis sok játékkal fűszerezik azokat a tanárok.

Hiszünk abban, hogy a közösség formálja a személyiséget, így a kurzusokon kívül, illetve azok szünetében is támogatjuk a kapcsolatépítésüket.

Korosztályoknak megfelelő foglalkozásokat szervezünk a pénzügyi tudatosságtól kezdve a környezetvédelmen át az íráskészség fejlesztéséig számos témakörben. Fontos kiemelni, hogy később nem lehet csatlakozni a programhoz, így a jelentkezésre most van lehetőség.

Szabó-Bakos György, a Középiskolás Program helyi vezetője pedig hozzátette: a tanuláson kívül tanulmányi kirándulások, közösségépítő programok is várnak majd a gyerekeket.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. április 10. 19:54
Kiváló gondolat, és legfőbb ideje, hogy a képzés a lehető legszélesebb rétegeket oktassa a VALÓSÁGRÓL - nem arról a látszat-világról, ami mindenhonnan a nyakunkba zúdul.
matykox
2021. április 10. 19:54
Kiváló gondolat, és legfőbb ideje, hogy a képzés a lehető legszélesebb rétegeket oktassa a VALÓSÁGRÓL - nem arról a látszat-világról, ami mindenhonnan a nyakunkba zúdul.
Ekeke
2021. április 10. 19:54
Ez csodálatos,csak éppen az nem derült ki hogy milyen területen keresnek tehetséges diákokat, illetve miben állna az extra fejlesztésük.
Armageddon
2021. április 10. 19:44
Már a 32. vagyonkezelő alapítványt szervezi a kormány, 600 millió és 300 milliárd forint közti vagyonok kiszervezésével. Párhuzamos állam épül, amit a választott politikusok már nem ellenőrizhetnek. A Fidesz tart hatalma elvesztésétől, ezért privatizálja a kulturális támogatások rendszerét és a felsőoktatást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!