Kecskéd lehet a magyar Procida: 90%-nál jár az átoltottság

2021. május 04. 16:39

A Komárom-Esztergom megyében található Kecskéd törhet az ezüstéremre az olaszországi Procida után, mely hétfőn Európa első, 100%-osan beoltott települése lett. Kecskéden az arány jelenleg 90 százalék.

2021. május 04. 16:39
null

Komárom-Esztergom megyében az átoltottság elérte a 80 százalékot. A rendelkezésre álló vakcinák mennyisége lehetővé teszi, hogy minden regisztrált megkaphassa a koronavírus elleni oltást – mondta újságíróknak a megyei kormánymegbízott kedden Kecskéden, ahol a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza végezte a lakosság immunizálását.

Kancz Csaba hozzátette, ezen a napon a megyében öt oltóbusz teljesít szolgálatot. Összesen 15 helyszínen jelennek meg, az oltásra várók a megye 22 településéről érkeznek. A honvédségi járműveken a megyében Moderna-vakcinával oltanak.

Az oltópontok helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze. Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint kapják meg a vakcinát.

Gruber Zoltán (független), a 2100 lakosú, német nemzetiség által lakott település polgármestere az MTI-nek elmondta, a faluban a lakosok több mint 90 százaléka az első oltást már megkapta, és 50 százalék már a második körön is túl van. Európában a Nápolyi-öbölben található Procida az első olasz sziget, ahol a tizennyolc év alattiakat kivéve a teljes lakosság kapott koronavírus elleni védőoltást – jelentette be Dino Ambrosino polgármester hétfőn.

(MTI) 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. május 04. 18:02
Engem érdekel minden megye és megyei jogú város átoltottsága.
MayorAnna
2021. május 04. 17:43
JELENTKEZZEN, AKINEK A CÍM ELSŐ OLVASATRA ÉRTHETŐ VOLT!
Armageddon
2021. május 04. 17:15
Vannak falvak Magyarországon, ahol 40 alatti ember nincs.
Aerion
2021. május 04. 17:14
Egyetlen települést sem lehet 100 %-os arányban beoltani, csak a település lakosságát. De vajon a ma született csecsemők is be vannak oltva? Mert ha nem, akkor korcsoportos bontásban igaz az állítás, például a 18-x évesek 80-90-100 %-a van beoltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!