Közös munkacsoportot hoz létre Karikó Katalin és Merkely Béla

2021. május 05. 15:59

A Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikájára látogatott Karikó Katalin szerdán – számolt be a találkozóról Merkely Béla professzor Facebook-oldalán.

2021. május 05. 15:59
null

„Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó biokémikus tudós kolléganőt a délelőtt folyamán körbevezettük Klinikánkon” – számolt be a látogatásról Merkely Béla professzor. 

A beszámoló tanúsága szerint a két professzor számos érdekes témát érintett, „elsődlegesen természetesen az új típusú koronavírus-járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről” beszélgettek.

Mivel Karikó Katalin szívgyógyászattal is foglalkozott korábban, ezért közös tudományos együttműködést terveznek munkacsoportjával.

„Persze, itt is az mRNS lesz a kulcsszó” – tette hozzá. 

A délelőtt folyamán a kutatónő megtekintett egy, a professzor által végzett szívműtétet és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén is.Végül Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékozott számára a Semmelweis Egyetem rektora „a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért”.

„Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk!” – zárta posztját Merkely Béla. 

Fotó: Merkely Béla, Facebook

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2021. május 05. 20:57
Ez jó hír.
oskar
2021. május 05. 20:17
Amit Karikó Katalin kitalált az nemcsak covid ellen működhet!! Régebben egy tudományos filmben láttam, hogy a tudósok pedzegették, hogy a szív megbetegedését, az érelmeszesedést valószínűleg egy virusokozza.
olajfa1
2021. május 05. 18:52
Azért a szakemberek mindig is tisztelik a tudományosságot és egymás munkáját. További jó együttműködést kívánok!
Lion
2021. május 05. 17:59
A nap híre és jó munkát nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!