Rusvai Miklós: Ősszel visszatérhet a kötelező maszkviselés

2021. június 28. 20:35

A virológus professzor szerint érdemes figyelni a delta plusz variánsra, amely olyan további változást mutat, amilyen a dél-afrikai variánson is megfigyelhető volt.

2021. június 28. 20:35
null

„Fertőzőképessége vélhetően ugyanolyan, mint az eredeti delta variánsé de bizonyos kezelésekkel, különösen a monoklonális ellenanyag kezelésekkel szemben ellenállóbb, a gyógyszeres kezelések és a vakcinák hatnak ellene, legalábbis a nem vakcinázottak körében terjed elsősorban.

mondta Rusvai Miklós víruskutató, aki az RTL Klub-nak nyilatkozott. 

„Magyarországon az időjárás a kezünkre játszik, a magas átoltottság is kedvez, a szennyvízadatokat érdemes figyelni azonban, hogy a tömegrendezvények, illetve a delta és a delta plusz variáns megjelenése nem hoz-e kedvezőtlen fordulatot” – hangzott el a műsorban. A kötelező maszkhasználattal apcsolatban azt mondta:

A kutató szerint két-három év kell még, mire vége lesz ennek az egésznek, és végül „olyan lehet a koronavírus, mint a minden évben jelentkező influenzajárvány, és a többség szervezete két-három év múlva elfogadja majd a vírus jelenlétét, hozzászokik, és nem lesz szükség évente oltásra”. A harmadik oltás beadhatóságát bár vizsgálják, de Rusvai úgy ítéli meg, hogy a rizikócsoportoknak szüksége lenne rá.

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2021. június 29. 16:34
Elegem van a hülye, össze-vissza pofázó, virológusnak nevezett kuruzslókból, a beteges rádióból, a vírus tévéből. Az állandó riogatásból, az értelmetlen korlátozásokból! A hülye kommunikációból. Pont és felkiáltójel.
szerafim
2021. június 29. 11:51
hát igen. mindenképp meg kell baszódni. Rusvai mindennap elmondja, hogy három hónap nálunk tuti, de utána... Szlávik meg a többi arc most, fújnak egyet. aztán előkerülnek ők is. szerintem kb. az Eucharisztikus Kongresszusig lesz nyugtunk. azt még megvárja a vírus... és után indul a mandula! csávában vagyunk nem vitás! szomorú. tragikus. semmi jót ne várjatok, akár be vagytok oltva, akár nem! először az oltatlanokat akarjátok majd agyoncsapni, de az ötödik-hatodik oltás után, majd azokat akik rátok kényszerítették ezt az egészet. reméljük, nem lesz késő... olyan erők működnek... csak Isten tudja... de Ő tényleg tudja... ez egy kicsit megnyugtató...
Robur
2021. június 29. 10:53
Nem, nem soha!
ördögűző
2021. június 29. 07:26
És tiszta már hogy ki rendelte meg a világjárványt? Mert hogy mesterséges vírus azt már tudjuk, és azt is hogy kínából indult, DE a Kínai indulás nem jelenti azt hogy ők is indították, nekik inkább csak egy bűnbak szerepét osztotta az aki az egészet megrendelte aki a forgatókönyvet írta, az akire nehéz lesz rábizonyítani de a legnagyobbat ő nyeri az egész világgazdaság leállásával, AKI mindig és mindenkor a shotolásra játszott a tőzsdén. Ha nincs és nem lesz letisztázva ez a kérdés akkor jobb lesz felkészülni újabb- esetleg pusztítóbb -világjárványra ! A kínai hírszerzés megdolgozhatna a pénzéért - az orosz szintén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!