Több mint hatvanezer szoba újult meg a Kisfaludy Programnak köszönhetően

2021. június 26. 21:58

A Magyar Turisztikai Ügynökség a továbbiakban minden erejét és energiáját a vendéglátóhelyek korszerűsítésére, fejlesztésére valamint a magyarországi gyógyfürdők infrastrukturális fejlesztésre fordítja.

2021. június 26. 21:58
null

Minden idők legnagyobb szálláshely-fejlesztési programjának pályázati szakasza zárul le idén nyáron. A 2017-ben indított és a Kisfaludy program keretében zajló program alatt közel 15 ezer szálláshelyen, több mint 60 ezer szoba újult vagy újul meg hazánkban, számol be az Origo a magyar turisztikai ügynökségtől. 

A Kisfaludy program keretében zajló, 2017-ben indított, minden idők legnagyobb szálláshely-fejlesztési program pályázati szakasza ezen a nyáron befejeződik. A magyar turisztikai ügynökség azt közölte, a program keretében közel 15 000 szálláshelyen, több mint 60.000 szoba újult vagy újul meg Magyarországon. 

A fejlesztésekhez a magyar kormány több mint 200 milliárd forint fejlesztési támogatást nyújtott,

amelyhez a pályázók további több mint 100 milliárd forinttal saját forrást mozgósítottak. Az első fejlesztéseket már átadták, az előttünk álló időszakban, naponta tucatnyi beruházás zárul majd le. A programnak köszönhetően a vidéki magyarországon 2023-ig több mint 5.000 új és több mint 55.000 felújított és megszépített szoba várja a turistákat.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől azt is megtudta a lap, hogy a továbbiakban minden erejét és energiáját

a vendéglátóhelyek korszerűsítésére, fejlesztésére valamint a magyarországi gyógyfürdők infrastrukturális fejlesztésre fordítja majd.

Címlapkép: MTI/Balazs Mohai

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. június 28. 17:27
Azok akik szinte ingyen kaptak a Belvárosban pályázati ingatlant gyurcsány idején, ismét jól jártak. Nemcsak tízszeresét éri az ingatlanjuk, de az állam most a felújítást is magára vállalta. Egy átlag szállás ára 15-20 000 Ft /fő/ éjszaka, nem mondhatni, hogy nagyon rászorulnának a köz pénzére.
pollip
2021. június 27. 15:05
Karácsony ezt is irigyelte tavaly a vidéktől. Balatonföldváron furodtunk pár napja. Nagyon szépen megújult ez a községi strand .
Glück28
2021. június 27. 06:02
Volt aki örömmel újította fel a kiadó nyaralót és az ingyen pénzből a saját házára is jutott, de közben teli szájjal szidja a kormányt a lehető legundorítóbb DK stílusban. Érdemes volt segíteni nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!