Kétszázezer forint lehet a minimálbér

2021. július 28. 08:10

Már zajlanak az egyeztetések a kormány és a munkaadók között a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről.

2021. július 28. 08:10

A várakozások szerint jövőre 200 ezer forintra emelkedhet a kötelező legkisebb munkabér, és 260 ezer forintra a garantált bérminimum, ezzel párhuzamosan jelentős adócsökkentés is várható, a szociális hozzájárulási adó mértéke 2017 után ismét 5 százalékkal mérséklődhet – erről beszélt a Világgazdaság szerdai számában Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a Világgazdaságnak elmondta: arra számítanak, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma szeptemberben ül össze, ahol ismét többéves bérmegállapodást hozhatnak tető alá a szociális partnerek. Ezzel visszatérhet a két számjegyű bérdinamika a gazdaságba.

(MTI)
 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libbantkommunista
2021. július 31. 06:21
A hazai munkabérek nevetségesek.
brekker
2021. július 29. 20:05
A közalkalmazotti bértábla a közalkalmazottak "minimálbére". Aki keresettebb, az többet kap. Ne keverjük már össze egy piacon nem kellő közalkalmazott fizetését bármilyen piaci bérrel! Egyébként ki lehet próbálni, a piaci munkát, nem veszít vele semmit aki megpróbálja, ha visszamegy közalkalmazottnak, nem nulláról kezdi a besorolást.
brekker
2021. július 29. 19:55
@tigristank Remélem nem vagy köztisztviselő, mert fogalmad sincs mennyit keresel, milyen bértábla alapján.
ancilla
2021. július 28. 13:30
Kétmillió forintos minimálbért!!! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!