Kásler Miklós megbeszélést folytatott az Egészségügyi Világszervezet képviselőivel

2021. szeptember 15. 10:22

A miniszter szerint a WHO támaszkodni kíván a magyar Nemzeti Rákellenes Program tapasztalataira is a jövőben.

2021. szeptember 15. 10:22
null

Egy videókonferencia keretében folytatott megbeszélést az emberi erőforrások minisztere az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselőivel az Országos Onkológiai Intézet (OOI) jövőbeli lehetőségeiről. Kásler Miklós azt írta szerdán a Facebookon, hogy az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, magyarországi látogatásakor felkereste

„Ma is büszkeséggel tölt el az ott dolgozó kollégáim szakmai kiválósága és az intézet, amelyet 1992-től 26 esztendőn keresztül főigazgató-főorvosként vezethettem” – tette hozzá.

A WHO számol velünk

A miniszter szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az OOI és a WHO illetékes munkatársai jelenleg is dolgoznak az onkológia területén eddig is meglévő együttműködés szélesítésén;

a világszervezet támaszkodni kíván a magyar Nemzeti Rákellenes Program tapasztalataira a Közép- és Kelet-Európai régióban és a szűken vett régión kívül is.

„Tedrosz Adhanom méltató szavai és kollégái érdeklődése az egészségügyi kormányzat vezetőjeként örömmel töltenek el, hiszen rámutatnak, hogy a magyar ellátórendszerre honfitársaink számíthatnak, a WHO pedig regionális léptékben számol is velünk” – fogalmazott Kásler Miklós.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PPK
2021. szeptember 15. 10:51
Nálunk a legrosszabb a rákhalálozás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!