Orbán: Mindenkinek részesülnie kell a növekedésből

2021. november 15. 12:14

A magyar miniszterelnök aláírta, 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér.

2021. november 15. 12:14
null

A Karmelita kolostorban tartott eseményen a dokumentum ünnepélyes aláírásakor a kormányfő kiemelte: minden bérmegállapodásnak a velejárója nemcsak a minimálbérek emelkedése, hanem a munkáltatókat terhelő adók és járulékok csökkentése is. Ha csökkentik az adókat, akkor a vállalkozók ezt a pénzt a munkásoknak adhatják, több marad a vállalkozásoknál, és ezért több maradhat a családoknál – mutatott rá. 

Azt mondta, ebből a pénzből újabb munkahelyek és emelkedő fizetések lesznek, amelyek végső soron tovább növelik a gazdasági teljesítményt. Az egész mostani munkaalapú gazdaságnak az archimédeszi pontja a versenyképességet javítani tudó adórendszer; az adócsökkentésekkel teremtették meg a lehetőségét annak, hogy minden évben arról beszélhessenek, hogy mennyivel tudják emelni a béreket – magyarázta Orbán Viktor.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete85
2021. november 15. 15:17
Az infláció, a benzinár, vagy az államadósságnövekedésre célozhatott?
Pelso j.
2021. november 15. 15:14
Ja, a vagyon növekedésből, egyeseknek. Az infláció és az államadósság növekedése meg mindenki másé, a fidesz terveinek abszolút megfelelően.
NoSS
2021. november 15. 14:40
Vajon azokra a rokkant nyuggerekre gondolt, akiket 10 éve megvágtak? Ahol az alkotmánybíróság jogerős ítéletét 2 éve szarba veszik? Csoda, hogy még nem volt az ügyben alkotmánymódosítás visszamenőleg. Oszt gond letudva. Gondolom ők nem kérik a "részüket" a növekedésből!
llnnhegyi
2021. november 15. 13:58
Márciusban sok lépést hiányoltam, zsozsó ügyben. Mára megvalósultak 90%- van. Egy ütős kampányt kell még összehozni és újra meglesz a 2/3-d!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!