Mozgáskorlátozottak helyén parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója

2022. január 16. 09:37

A mozgáskorlátozott parkolóhelyen történő szabálytalan várakozás büntetési tétele 50 ezer forint.

2022. január 16. 09:37
null

Tavaly július közepén a Pesti úton szabálytalanul parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója. A ripost számolt be az esetről egy olvasói videó alapján.

A videófelvételen az látható, ahogy az autó éppen egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen áll, szabálytalanul.

A lap szerint Karácsony Gergely egy kampányesemény miatt érkezett oda a szolgálati autójával, viszont miután a főpolgármester távozott a gépjárműből, a sofőr körülbelül másfél-két órán keresztül parkolt ott szabálytalanul. A hatályos szabálysértési törvények alapján a mozgáskorlátozott parkolóhelyen történő szabálytalan várakozás büntetési tétele 50 ezer forint, amit nem lehet csökkenteni, azt ugyanis jogszabály rögzíti.

A videót ide kattintva tudja megtekinteni.

Nyitókép: Ripost

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. január 18. 12:00
A tábla hatálya a táblát követő útszakaszra terjed ki. A 17. par.-t másoltam és nem az van benne amit te írtál. Az útburkolati jelek közt nincs a "mozgáskorlátozott parkoló felfestés", így jogilag nem értelmezhető. A várakozni tilos helyek felsorolásánál sincs.
Borossy
2022. január 17. 12:07
Amit szabad a Facebook-polginak...
Borossy
2022. január 17. 12:07
Amit szabad a Facebook-polginak...
wadcutter
2022. január 17. 10:11
Már megint aludt Gelgely, amikor a buszsávban közlekedett a szolgálati autója! EZEKRE TÉNYLEG SEMMILYEN SZABÁLY NEM VONATKOZIK?! Nem baj, legalább a pestiek sorban állhatnak, amíg ez a f'sz kiskirály elsuhan melletük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!