Bese Gergő atya Karácsony megjegyzéséről: A baloldal érzéketlen a vallásos emberekkel szemben

2022. január 26. 13:21

A főpolgármester hiperpasszív vallási ismereteit kommentálja a Mandinernek Bese Gergő Karácsony szenteltvíztartós megjegyzése kapcsán, és hozzáteszi, megáldaná a főpolgármesteri hivatalt is. Ismeretes: a párbeszédes politikus a Magyar Zene Háza kapcsán egy interjúban azt mondta, a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

2022. január 26. 13:21
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

„Szomorú, hogy a jobboldali szavazók, a vidékiek és a fogyatékkal élők mellett újra a vallásos emberek is a baloldal érzéketlen retorikájának célkeresztjébe kerültek” – mondja a Mandinernek Bese Gergő dunavecsei (vidéki) katolikus plébános Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a baloldali volt miniszterelnök-jelöltje megjegyzése kapcsán, amivel a politikus a nemrég megnyílt Magyar Zene Házát szólta le.

„Ezért vagyok hálás, hogy a kormány bevezette a kötelező hit- és erkölcstant, mert ez biztosítja, hogy a következő nemzedékek nem fogják összekeverni a falon lévő piszoárt a templomi szenteltvíztartóval – teszi hozzá Bese Gergő (aki megáldotta a Karmelitát). – Ehhez nem szükségesek hiperpasszív vallási ismeretek. Karácsony Gergelyhez is szívesen elmegyek megáldani a főpolgármesteri hivatalt, valószínűleg neki és munkatársainak sem ártana, ha megáldanák a munkahelyüket vízkereszt után, szükségük van Isten áldására és irgalmára.”

Karácsony a Magyar Zene Házáról nemrég azt mondta: a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

Bese Gergő nemrég beszélt nekünk arról, hogy egy évtized eredményeit veszélyeztetné a kormányváltás, karácsony előtt vele tartottunk beszélgetést, 2019-ben pedig az iskolai helyzetről beszélgettünk vele Épp elkélne egy kis pánik! címmel.

Karácsony Gergely korábban a Klubrádióban mondta azt, hogy szerinte „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”. Bővebben is érdekel...

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2022. január 26. 16:47
Bese Gergő atya, azt hittem mindeddig, hogy csak nekem sértette az értelmem, mert senkit nem láttam az otrombaság miatt megnyilvánulni. Köszönöm. (egy főpolgármester ilyen fogalmazásával nálam kereszténységellenes és nem képviselhet sem várost, sem embereket, de így még hangosan önmagát sem) Civilizáltan vajon milyen fontos ügyek köthetnének össze minket?
Kitalátor
2022. január 26. 16:07
Mivel két cselekvést érdemben összehasonlítani leginkább tapasztalatból lehet, a hipepasszív adjuntkus kipróbálhatta mindkettőt. Bár az építkezést nem valószínü, azt alighanem csak látta.
Ben Jeremiah
2022. január 26. 16:00
A baloldal egyáltalán nem érzéketlen. Nagyon is tudatosan rombolja az Isten, haza, család -hoz kötődő dolgokat. Ez így megy, mióta feltalálták a felvilágosodást. Árad belőlük a mocsok.
123321
2022. január 26. 15:55
nem érzéketlenek, utálják a vallásosokat, mint a szart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!