Egy tanulmány szerint a populista vezetésű országokban többen haltak meg covidban

2022. január 28. 11:09

A Frankfurter Allgemeine Zeitung által idézett tanulmány tizenegy kormányt minősített populistának, köztük Magyarországot, Brazíliát, Indiát, Nagy-Britanniát és az Egyesült Államokat is.

2022. január 28. 11:09
null

A populisták által vezetett országokban viszonylag több ember halt meg a koronavírus fertőzésben, mint a mérsékeltebb kormánnyal rendelkező országokban. A „Journal of Political Institutions and Political Economy” című folyóiratban megjelent tanulmány tizenegy kormányt minősített populistának, köztük Brazíliát, Indiát, Magyarországot, Nagy-Britanniát és az Egyesült Államokat is – számolt be röviden a Frankfurter Allgemeine Zeitung a több ország kutatói által készített tanulmányról. Az „úgynevezett többlethalandóság – azaz a világjárvány nélkül is várható szint feletti halálozások száma – a nem populista vezetésű országokban 8 százalék, míg a populista vezetésű országokban közel 18 százalék” – derült ki a tanulmányból.

A cikk szerint, mivel a populista kormányok kevésbé szigorú zárlatokat fogadtak el, ezekben az országokban az emberek többet utaztak a világjárvány idején, és ennek következtében többet érintkeztek egymással, ami magasabb fertőzési és halálozási arányhoz vezetett. A cikk a populista kormányok által gerjesztett tudományellenes hangulatot is az okok közé sorolta, ami az emberek óvatosságát csökkenti.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott Boris Johnson brit kormányfő fogadja magyar hivatali partnerét Orbán Viktort a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2021. május 28-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2022. január 28. 13:37
Mert a covid is populusta.Úgyes.
Armageddon
2022. január 28. 13:07
"Bár az év végi adatok még nem ismertek, de a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján úgy becsülném, hogy 2021-ben mintegy 93 ezren születtek és 153 ezren haltak meg Magyarországon. Előbbi viszonylag jó, utóbbi elképesztően rossz érték. A kettő egyenlege mintegy 60 ezer fős fogyást vetít előre, amelyet majd a bevándorlási többlet ellensúlyozhat (valamennyire). Békeidőben, a hivatalos statisztika bevezetése óta a 2021-eshez mérhetően rossz természetes népmozgalmi egyenleg még sohasem volt Magyarországon. Remélem, hogy a 2022-es év pozitívabb képet mutat majd ebből a szempontból." 2022.jan.7.
MaBaker
2022. január 28. 12:48
Inkább arra mutassanak már egy szép grafikont, hogy minnél átoltottabb egy ország, annál kevesebb a többlethalálozás. Jja, hogy ez nem igaz, ezért nem tudnak ilyen grafikont készízeni? https://postimg.cc/gwPctywg
lendvaiildiko
2022. január 28. 12:43
Most már értem, hogy egyetlen egy hitler elleni puccskísérlet sem volt sikeres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!